• Preşedintele Joseph Biden a reafirmat luni, la summitul NATO de la Bruxelles, angajamentul Statelor Unite faţă de apărarea Europei şi faţă de respectarea obligaţiilor în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.
  • Klaus Iohannis participă și el la Summitul NATO de la Bruxelles.

„Articolul 5 al Tratatului NATO este o obligaţie sacră pentru noi. Vreau ca întreaga Europă să ştie că Statele Unite sunt aici”, a declarat Joseph Biden, potrivit agenţiei Reuters, la începerea summitului Alianţei Nord-Atlantice.

„Alianţa Nord-Atlantică prezintă o importanţă esenţială pentru noi”, a adăugat preşedintele SUA.

Rusia şi China se comportă „într-un mod compatibil cu ceea ce speram”, a subliniat Joe Biden, îndemnând aceste ţări să respecte normele democratice.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
VIN ALEGERILE, CUM VOTEAZĂ TINERII?

Citește și Președintele Lituaniei le-a spus liderilor NATO că Rusia încearcă să „înghită” Belarusul

Anterior, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a atras atenţia asupra activităţilor din ce în ce mai intense ale Chinei în zona Mării Baltice şi în Africa, subliniind că Alianţa Nord-Atlantică trebuie să fie pregătită pentru contracararea Beijingului.

„China se apropie de noi. Îi vedem în spaţiul cibernetic, vedem activităţile Chinei în Africa, dar observăm şi investiţiile masive ale Chinei în infrastructura noastră esenţială. Trebuie să răspundem împreună ca alianţă”, a afirmat Jens Stoltenberg.