• Președintele ucrainean a început să enumere ajutorul suplimentar de care avea nevoie.
  • Președintele Biden și-a pierdut atunci cumpătul”, au afirmat patru surse.
  • Biden a făcut o declarație prin care a confirmat ajutorul de 1 miliard de dolari.

Președintele american și-ar fi pierdut cumpătul cu Volodimir Zelenski în timpul unei convorbiri telefonice din iunie, când liderul ucrainean ar fi cerut ajutor suplimentar. Persoane familiarizate cu convorbirea au declarat pentru NBC News că președintele Biden abia terminase de vorbit cu Zelenski despre un alt miliard de dolari de asistență din partea SUA când președintele ucrainean a început să enumere ajutorul suplimentar de care avea nevoie.

Președintele Biden și-a pierdut atunci cumpătul”, au afirmat patru surse. Se presupune că președintele a ridicat vocea și i-a spus lui Zelenski că poporul american a fost destul de generos” și că „lucrează din greu” pentru a-l ajuta.

O sursă din interior a declarat că președintele Biden a fost direct” cu omologul său ucrainean cu privire la gestionarea problemelor într-un mod adecvat”, dar a insistat că schimbul de replici nu a fost „aprins sau furios”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Trei surse au declarat pentru NBC că frustrările președintelui Biden față de Zelenski se acumulau de săptămâni întregi”. Cu toate acestea, se înțelege că relația lor s-a îmbunătățit de atunci. După convorbirea telefonică din 15 iunie, Zelenski a publicat un mesaj video public în care îi mulțumește președintelui Biden pentru asistența promisă.

El a spus: Am avut astăzi o conversație importantă cu președintele american Biden. Sunt recunoscător pentru acest sprijin. Este deosebit de important pentru apărarea noastră în Donbas”.

Președintele Biden a făcut, de asemenea, o declarație prin care a confirmat ajutorul de 1 miliard de dolari. El a spus că SUA nu se vor clătina în angajamentul nostru față de poporul ucrainean în timp ce luptă pentru libertatea lor”.