• Biden a declarat vineri că Elon Musk a cumpărat Twitter, o platformă de socializare care aruncă minciuni în întreaga lume.
  • Musk a promis să restabilească libertatea de exprimare.
  • Marii agenți de publicitate și-au exprimat de luni de zile aprehensiunea față de preluarea sa.

Președintele american Joe Biden a declarat vineri că Elon Musk a cumpărat Twitter, o platformă de socializare care aruncă minciuni în întreaga lume.

Twitter a concediat vineri jumătate din forța sa de muncă, dar a precizat că reducerile au fost mai mici în echipa responsabilă cu prevenirea răspândirii dezinformărilor, în condițiile în care agenții de publicitate și-au retras cheltuielile pe fondul îngrijorărilor legate de moderarea conținutului.

Biden a declarat la o strângere de fonduri: Și acum de ce suntem cu toții îngrijorați: Elon Musk se duce și cumpără o firmă care trimite – care aruncă minciuni în toată lumea… Nu mai există editori în America. Nu mai există editori. Cum ne așteptăm ca copiii să fie capabili să înțeleagă ce este în joc?. Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat anterior reporterilor că Biden a fost clar în legătură cu necesitatea de a reduce discursul de ură și dezinformarea.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Această convingere se extinde la Twitter, se extinde la Facebook și la orice alte platforme de socializare unde utilizatorii pot răspândi dezinformări, a spus ea.

Musk a promis să restabilească libertatea de exprimare, împiedicând în același timp ca Twitter să coboare într-un infern. Dar marii agenți de publicitate și-au exprimat de luni de zile aprehensiunea față de preluarea sa.