• Președintele SUA, Joe Biden, a afirmat, luni, că nu va prezenta scuze pentru comentariul său din weekend, potrivit căruia președintele rus Vladimir Putin „nu poate să rămână la putere”.
  • Biden a respins luni ideea că al său comentariu ar putea escalada tensiunile legate de războiul din Ucraina sau că ar alimenta propaganda rusă privind agresiunea occidentală.
  • El a precizat că a exprimat o „aspiraţie”, mai degrabă decât un obiectiv al politicii externe americane.

Preşedintele Joe Biden a declarat luni că nu va cere „scuze” şi că nu va „da înapoi” după comentariul său din weekend, potrivit căruia preşedintele rus Vladimir Putin „nu poate să rămână la putere”. Preşedintele a insistat, de asemenea, că nu cere schimbarea regimului de la Moscova.

„Mi-am exprimat indignarea morală pe care am simţit-o faţă de acest om. Nu am articulat o schimbare de politică”, a explicat președintele SUA.

Comentariul strident al preşedintelui despre Putin, care a avut loc la sfârşitul unui discurs ţinut sâmbătă la Varşovia, menit să mobilizeze democraţiile pentru o lungă luptă globală împotriva autocraţiei, a stârnit controverse.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Biden a respins luni ideea că al său comentariu ar putea escalada tensiunile legate de războiul din Ucraina sau că ar alimenta propaganda rusă privind agresiunea occidentală.

Nimeni nu crede…că am vorbit despre doborârea lui Putin”, a declarat Biden, adăugând că „ultimul lucru pe care vreau să îl fac este să mă angajez într-un război terestru sau într-un război nuclear cu Rusia”.

El a precizat că a exprimat o „aspiraţie”, mai degrabă decât un obiectiv al politicii externe americane.

Oameni ca acesta nu ar trebui să conducă ţări. Dar ei o fac. Faptul că o fac nu înseamnă că nu pot să-mi exprim indignarea în legătură cu asta, a spus el”.