• Patru adăposturi au trebuit să fie evacuate din cauza pagubelor.
  • NBC News relatează că schimbările climatice cauzate de om au crescut cu peste 10% rata precipitațiilor extreme ale uraganului Ian.
  • Comisarul Chris Constance a declarat pentru CNN că până acum au fost confirmate șase decese.

Biden spune că primele rapoarte indică pierderi substanțiale de vieți omenești după uraganul Ian. Golful din apropierea plajei din Fort Myers este gol pentru că uraganul Ian a ridicat bărcile de la ancorare și le-a aruncat la 100 de metri distanță, în copacii de pe cealaltă parte a unui drum adiacent. Ele fuseseră ridicate la distanță de liniile de electricitate, pe creasta unui val, la 6 metri și ceva în aer.

Acum, iahturi și vase în valoare de milioane de dolari sunt împrăștiate acolo unde au aterizat, printre copaci. În timp ce erau aruncate peste drum, una dintre bărci a smuls al doilea etaj al unei clădiri de închiriat bărci, în timp ce era catapultată din golf.

NBC News relatează că schimbările climatice cauzate de om au crescut cu peste 10% rata precipitațiilor extreme ale uraganului Ian, potrivit unei analize preliminare efectuate de oamenii de știință care studiază fenomenele meteorologice extreme.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Analiza nu a fost revizuită de colegi. Cercetătorii Kevin Reed de la Universitatea Stony Brook și Michael Wehner de la Laboratorul Național Lawrence Berkeley s-au bazat pe aceeași metodologie pe care au folosit-o pentru un studiu revizuit de colegi privind sezonul 2020 al uraganelor din Atlantic.

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că gândurile sale sunt alături de locuitorii din Florida, după ce uraganul Ian a inundat comunitățile din întregul stat. „Știm că multe familii suferă”, a spus el. „Întreaga noastră țară suferă alături de ei”.

Președintele primise o informare la sediul din Washington al Agenției Federale pentru Managementul Situațiilor de Urgență. Comisarul Chris Constance a declarat pentru CNN că până acum au fost confirmate șase decese.

El nu a putut confirma câte persoane sunt încă date dispărute sau în ce regiune au fost raportate decesele. „Din păcate, avem șase decese confirmate în acest moment. Toate echipajele noastre sunt acum pe teren, evaluând pagubele, făcând operațiuni de căutare și salvare. Este cea mai mare catastrofă pe care am văzut-o vreodată în viața mea”, a declarat el.

Patru adăposturi au trebuit să fie evacuate din cauza pagubelor și nu există apă curentă în mare parte din comitat, a spus el.