• Joe Biden a anunţat sâmbătă un ajutor de 1 miliard de dolari pentru ameliorarea securităţii alimentare în Orientul Mijlociu şi în Africa de Nord.
  • Această sumă va fi acordată ,,pe termen scurt şi lung„,potrivit unor surse de la Casa Albă.
  • 345 de milioane de oameni se confruntă cu foametea, potrivit ONU.

Preşedintele american Joe Biden a anunţat sâmbătă un ajutor de 1 miliard de dolari pentru ameliorarea securităţii alimentare în Orientul Mijlociu şi în Africa de Nord, ameninţată după invazia rusă în Ucraina, scrie Reuters.

Această sumă va fi acordată ,,pe termen scurt şi lung” , potrivit unor surse de la Casa Albă, care au cerut să nu li se precizeze numele, într-un moment în care Joe Biden şi-a încheiat în Arabia Saudită turneul său în Orientul Mijlociu.

Războiul declanşat de Moscova împotriva Ucrainei la 24 februarie riscă să provoace o criză alimentară de amploare mondială, în condiţiile în care Ucraina, important exportator de cereale, nu îşi poate scoate recoltele din porturile pe care încă le mai controlează.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Un număr record de 345 de milioane de oameni se confruntă cu perspectiva foametei, a declarat la sfârşitul săptămânii trecute directorul executiv al Programului Alimentar al ONU, David Beasley.

,,Impactul economic şi social este resimţit mult dincolo de graniţele ucrainene, generând penurie de alimente, creşteri de preţuri şi insecuritate alimentară, afectând Africa, Orientul Mijlociu şi chiar America Latină„, a spus el.