• Joe Biden a sosit miercuri în Israel, unde a început prima sa vizită în Orientul Mijlociu, în calitate de președinte al Statelor Unite.
  • Biden va petrece două zile la Ierusalim pentru discuții cu liderii israelieni înainte de a se întâlni vineri cu președintele palestinian Mahmoud Abbas în Cisiordania ocupată.
  • Călătoria lui Biden urmărește să promoveze stabilitatea regională, să aprofundeze integrarea Israelului în regiune și să contracareze influența iraniană și agresiunea din partea Rusiei și Chinei.

Joe Biden a sosit miercuri în Israel, unde a început prima sa vizită în Orientul Mijlociu, în calitate de
președinte al Statelor Unite.

Biden va petrece două zile la Ierusalim pentru discuții cu liderii israelieni înainte de a se întâlni vineri cu președintele palestinian Mahmoud Abbas în Cisiordania ocupată.

Călătoria lui Biden urmărește să promoveze stabilitatea regională, să aprofundeze integrarea Israelului în regiune și să contracareze influența iraniană și agresiunea din partea Rusiei și Chinei.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Foarte direct și neacademic Joe Biden va trebui să repare tot ce adminitrația Trump a reușit să distrugă practic. Și când mă refer la distrus, mă refer nu doar la relația extrem de bună și parteneriatul pe care SUA l-au avut în decursul anilor cu Israelul. Dar și să reîncerce să repare și să panseze cumva toată relația extrem de tensionată din Orientul Mijlociu.

Miza turneului lui Biden în Orient este una foarte mare. Președintele american trebuie să îi convingă pe aliații din Golf să crească producția de petrol pentru a ajuta la scăderea prețurilor.

Scopul lui Joe Biden este să convingă Arabia Saudită și celelalte țări din Golf să producă mai multă energie, să sacrifice o parte din profituri pentru a împinge în jos prețurile la energie astfel încât populația americană care este foarte afectată de prețurile la combustibil și la energie să poată să aibă o măsură de ușurare economică să spunem.