• Prețurile la benzină au depășit chiar și o medie de peste 5 dolari pe galon, ceea ce a provocat furie la nivel național.
  • Oficialul american a descris utilizarea SPR ca fiind o punte strălucită de ieșire dintr-un moment de criză, jucând un rol incredibil de constructiv într-o perioadă foarte dificilă.
  • Întrebat dacă Statele Unite ar putea lua o măsură mai radicală de limitare a exporturilor de combustibil – ceea ce ar ajuta la scăderea prețurilor interne, dar ar afecta cumpărătorii străini, inclusiv în țările aliate – un oficial a refuzat să confirme sau să infirme.

Președintele Joe Biden va anunța miercuri că va pune pe piață ultimele 15 milioane de barili dintr-o eliberare record a rezervelor strategice de petrol ale SUA, fiind posibile și mai multe eliberări dacă prețurile energiei vor crește, a declarat un oficial american de rang înalt.

Noua tranșă de petrol din Rezervele strategice de petrol va completa eliberarea a 180 de milioane de barili autorizată în primăvară, ca răspuns la creșterea prețurilor legată de invazia Rusiei în Ucraina, a declarat marți un oficial american de rang înalt.

Ordinul, pe care Biden îl va anunța într-un discurs, înseamnă că președintele va clarifica faptul că administrația este pregătită să întreprindă vânzări suplimentare semnificative… în această iarnă, dacă va fi nevoie de ele din cauza acțiunilor rusești sau a altor acțiuni care perturbă piețele globale, a adăugat oficialul.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Decizia de a face cea mai mare prelevare de până acum din rezervele de petrol de urgență – păstrate de obicei pentru a răspunde la situații precum oprirea rafinăriilor de petrol în urma unor uragane – a fost o manevră a lui Biden pentru a calma piețele energetice și a proteja cea mai mare economie a lumii de șocurile războiului din Ucraina.

Rusia, mare exportator de energie, a fost lovită de sancțiuni americane și europene la scurt timp după ce a invadat Ucraina în februarie, provocând turbulențe pe piețe. În plus, Kremlinul a amenințat că își va folosi influența asupra aprovizionării cu energie ca armă economică împotriva Occidentului, care susține lupta Ucrainei pentru a respinge invazia.

Pentru Biden există preocupări interne serioase, prețurile la benzină depășind la un moment dat o medie de peste 5 dolari pe galon, ceea ce a provocat furie la nivel național.

Deși prețurile s-au temperat de atunci, inflația rămâne cel mai important factor care alimentează speranțele republicanilor de a-i învinge pe democrați la alegerile legislative de la jumătatea mandatului din noiembrie.