• Casa Albă va organiza vineri o recepție de Rosh Hashanah, după noul an evreiesc.
  • Casa Albă nu a răspuns la o întrebare dacă va organiza un eveniment de Hanukkah în acest an.
  • Președintele Bill Clinton a fost primul președinte care a găzduit o petrecere de Hanuca.

Președintele Joe Biden aduce pentru prima dată la Casa Albă o sărbătoare evreiască de Înaltă Sărbătoare. Casa Albă va găzdui o recepție de Rosh Hashanah pe 30 septembrie, a relatat luni Jewish Insider.

În calitate de vicepreședinte în timpul administrației Obama 2009-2017, Biden a găzduit recepții Rosh Hashanah și Sukkot la Observatorul Naval, reședința oficială a vicepreședintelui, fiind primul vicepreședinte care a făcut acest lucru.

Președintele Bill Clinton a fost primul președinte care a găzduit o petrecere de Hanuca pentru personal, iar președintele George W. Bush a făcut din aceasta un eveniment public pentru liderii comunității evreiești, o practică continuată de președintele Barack Obama și de președintele Donald Trump. Obama a instituit sederi de Paște la Casa Albă, o practică pe care Trump nu a continuat-o.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Biden a găzduit anul trecut un eveniment de ultim moment a menorei de Hanukkah în persoană, dar și-a limitat evenimentele evreiești la oferte virtuale din cauza pandemiei de coronavirus.

Anul trecut, Kamala Harris și soțul ei Douglas Emhoff – primul soț evreu al unui președinte sau vicepreședinte – au aprins o menorah la o fereastră de la Observatorul Naval, o altă premieră, iar anul acesta Harris și Emhoff au organizat un seder la reședința lor pentru familie și colaboratori evrei. Harris și Emhoff sunt, de asemenea, prima familie executivă care a aplicat o mezuzah la reședința lor oficială.

Casa Albă nu a răspuns la o întrebare dacă va organiza un eveniment de Hanukkah în acest an.De ani de zile, președinții au informat în mod obișnuit liderii evrei în cadrul unor teleconferințe înainte de Marile Sărbători.