Biden va fi gazda primei petreceri de Rosh Hashanah de la Casa Albă

Președintele Joe Biden aduce pentru prima dată la Casa Albă o sărbătoare evreiască de Înaltă Sărbătoare. Casa Albă va găzdui o recepție de Rosh Hashanah pe 30 septembrie, a relatat luni Jewish Insider.

În calitate de vicepreședinte în timpul administrației Obama 2009-2017, Biden a găzduit recepții Rosh Hashanah și Sukkot la Observatorul Naval, reședința oficială a vicepreședintelui, fiind primul vicepreședinte care a făcut acest lucru.

Președintele Bill Clinton a fost primul președinte care a găzduit o petrecere de Hanuca pentru personal, iar președintele George W. Bush a făcut din aceasta un eveniment public pentru liderii comunității evreiești, o practică continuată de președintele Barack Obama și de președintele Donald Trump. Obama a instituit sederi de Paște la Casa Albă, o practică pe care Trump nu a continuat-o.

Biden a găzduit anul trecut un eveniment de ultim moment a menorei de Hanukkah în persoană, dar și-a limitat evenimentele evreiești la oferte virtuale din cauza pandemiei de coronavirus.

Anul trecut, Kamala Harris și soțul ei Douglas Emhoff – primul soț evreu al unui președinte sau vicepreședinte – au aprins o menorah la o fereastră de la Observatorul Naval, o altă premieră, iar anul acesta Harris și Emhoff au organizat un seder la reședința lor pentru familie și colaboratori evrei. Harris și Emhoff sunt, de asemenea, prima familie executivă care a aplicat o mezuzah la reședința lor oficială.

Casa Albă nu a răspuns la o întrebare dacă va organiza un eveniment de Hanukkah în acest an.De ani de zile, președinții au informat în mod obișnuit liderii evrei în cadrul unor teleconferințe înainte de Marile Sărbători.

Exit mobile version