• Președintele american, Joe Biden, va anunța noi acțiuni prin care speră să înăsprească accesul la armele de foc în țară.
  • El va anunța, de asemenea, că guvernul va lansa campanii de informare cu privire la așa-numitele legi ale „steagului roșu”.
  • În ceea ce privește producătorii, Biden va cere Comisiei Federale pentru Comerț să elaboreze un raport privind modul în care aceste companii promovează utilizarea armelor de foc în rândul minorilor, a precizat Casa Albă.

Președintele american, Joe Biden, va anunța noi acțiuni prin care speră să înăsprească accesul la armele de foc în țară și va face acest lucru la Monterey Park, California, unul dintre statele cele mai afectate și unde un bărbat a ucis unsprezece persoane în orașul Monterey Park, la 15 kilometri de Los Angeles, și s-a sinucis la scurt timp după aceea când a fost încolțit de poliție.

Acolo este programat să țină un discurs despre controlul armelor de foc și va explica măsurile pe care vrea să le promoveze, cum ar fi instruirea procurorului general al SUA, Merrick Garland, să ajusteze definiția juridică actuală a companiilor de arme de foc pentru a respecta mai bine legea care le obligă să verifice cazierul judiciar al oricărui potențial cumpărător.

El va anunța, de asemenea, că guvernul va lansa campanii de informare cu privire la așa-numitele legi ale „steagului roșu”, care permit activarea unei proceduri legale de confiscare a armelor de foc de la cei care reprezintă un pericol pentru alții sau pentru ei înșiși.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS

În ceea ce privește producătorii, Biden va cere Comisiei Federale pentru Comerț să elaboreze un raport privind modul în care aceste companii promovează utilizarea armelor de foc în rândul minorilor, a precizat Casa Albă. În iunie se împlinește un an de când Congresul a adoptat un acord legislativ limitat, dar istoric, privind controlul armelor de foc. Proiectul de lege a inclus o revizuire a procesului de achiziție pentru cei sub 21 de ani și a inclus stimulente pentru ca statele să adopte așa-numitele legi privind steagurile roșii”. Cu toate acestea, astfel de restricții au fost combătute de unii membri ai Partidului Republican, care au susținut că acestea încalcă drepturile constituționale.