• Se așteaptă ca bilanțul victimelor să crească în timp ce salvatorii caută supraviețuitori în urma uneia dintre cele mai puternice furtuni care a lovit SUA.
  • Case, restaurante și afaceri au fost distruse de Ian, care miercuri a izbucnit la țărm ca un puternic uragan de categoria 4.
  • În statul de coastă Carolina de Nord, biroul guvernatorului a confirmat patru decese cauzate de Ian.

Bilanțul victimelor uraganului Ian, una dintre cele mai puternice furtuni care a lovit vreodată Statele Unite, a depășit 40 de morți, în timp ce Casa Albă a anunțat că președintele Joe Biden se va deplasa în Florida în cursul săptămânii pentru a evalua distrugerile.

Comunitățile șocate din Florida abia începeau sâmbătă să se confrunte cu întreaga amploare a distrugerilor, salvatorii căutând supraviețuitori în cartierele scufundate și de-a lungul coastei de sud-vest a statului. Case, restaurante și afaceri au fost distruse de Ian, care miercuri a izbucnit la țărm ca un puternic uragan de categoria 4.

Numărul confirmat al deceselor cauzate de furtună a crescut la 44 la nivel de stat, a anunțat sâmbătă târziu Comisia de examinare medicală din Florida, dar rapoartele privind alte decese au continuat să apară din județ în județ, ceea ce indică un număr mult mai mare de decese finale.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Numai comitatul Lee, grav afectat, a înregistrat 35 de decese, potrivit șerifului său, în timp ce presa americană, inclusiv NBC și CBS, a contabilizat peste 70 de decese legate direct sau indirect de furtună.

În statul de coastă Carolina de Nord, biroul guvernatorului a confirmat patru decese cauzate de Ian.
Biden și soția sa, Jill, vor vizita miercuri Florida, a transmis pe Twitter secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, dar cuplul se va îndrepta mai întâi luni spre Puerto Rico pentru a examina distrugerile provocate de o altă furtună, uraganul Fiona, care a lovit luna trecută teritoriul american.

În comitatul Lee din Florida, sâmbătă, salvatorii și cetățenii aflați în bărci continuau să-i salveze pe ultimii locuitori prinși pe mica insulă Matlacha.

Mărunțișuri, vehicule abandonate și copaci doborâți au împânzit strada principală a cătunului lovit de viitură și împrejurimile acestuia. comunitatea, în care locuiesc aproximativ 800 de persoane, a fost izolată de continent în urma avarierii a două poduri, iar cei care au fugit mai devreme abia acum începeau să se întoarcă acasă pentru a examina distrugerile.