• Autoritățile au declarat că atacul de duminică dimineața a coincis cu pregătirile pentru vizitele de Anul Nou.
  • Atacul a permis evadarea a 25 de deținuți, inclusiv a lui Ernesto Alfredo Pinon de la Cruz, cunoscut și sub numele de El Neto”.
  • Procurorul de stat Roberto Javier Duarte a declarat luni, într-o conferință de presă separată, că autoritățile de stat vor curăța complet sistemul penitenciar”.

Un atac asupra unei închisori din orașul mexican de frontieră Juarez s-a soldat cu 19 morți și a permis evadarea unui lider de cartel împreună cu alte două duzini de prizonieri, au anunțat luni autoritățile. Un grup înarmat, care se deplasa în vehicule blindate, a lansat atacuri aproape simultane asupra închisorii și a secției de poliție municipale, a declarat ministrul Apărării, Luis Crescencio Sandoval, într-o conferință de presă.

Autoritățile au declarat că atacul de duminică dimineața a coincis cu pregătirile pentru vizitele de Anul Nou. Inițial, acestea au spus că bilanțul morților a fost de cel puțin 14, dar luni, a spus Sandoval, acesta a crescut la 19: 10 gardieni, șapte prizonieri și doi atacatori.

Atacul a permis evadarea a 25 de deținuți, inclusiv a lui Ernesto Alfredo Pinon de la Cruz, cunoscut și sub numele de El Neto”. Pinon este un pistolar de top al cartelului Los Mexicles”, cu sediul în Juarez-, a declarat ministrul Securității, Rosa Icela Rodriguez, în cadrul conferinței de presă.

Recomandări

METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?

Autoritățile federale au fost chemate să intervină pentru a limita tulburările. Ulterior, acestea au găsit o zonă VIP” în închisoarea administrată de stat, cu droguri și bani, a declarat Rodriguez, care a criticat administrația statului Chihuahua. „Aceasta este responsabilitatea statului, pentru că autoritățile federale nu pot interveni în aceste locuri”, a spus Rodriguez.

Ea a adăugat că autoritățile de stat nu au cerut ca vreun deținut periculos, precum El Neto”, să fie transferat din închisoarea supraaglomerată într-o locație de securitate superioară. Procurorul de stat Roberto Javier Duarte a declarat luni, într-o conferință de presă separată, că autoritățile de stat vor curăța complet sistemul penitenciar” ca răspuns la atac și că cei vinovați de corupție vor fi urmăriți în justiție.