Bilanțul atacului. O româncă și o austriacă au fost ucise de rechinul din largul coastei egiptene a Mării Roșii

atac al rechinului

atac al rechinului

Ministerul de Externe al României a confirmat că o turistă din țară a fost ucisă duminică de rechinul din largul Mării Roșii, în timp ce se afla în vacanță. O austriacă în vârstă de 68 de ani a murit vineri într-un alt atac, în timp ce înota în apropiere de orașul-stațiune Hurghada.

Încă nu este clar dacă atacurile au fost provocate de același rechin. Sâmbătă, autoritățile egiptene au închis o porțiune de coastă din Marea Roșie a țării după primul deces. Activitățile acvatice – inclusiv scufundările, snorkelingul, windsurfingul și navigația cu kite – au fost interzise, în timp ce bărcile de pescuit au fost interzise în zonă.

Două femei au fost atacate de un rechin în timp ce înotau în zona Sahel Hachich, la sud de Hurghada, a declarat duminică Ministerul egiptean al Mediului, adăugând că a fost lansată o anchetă. Ministerul a anunțat că un grup operativ lucrează la identificarea cauzelor științifice și a motivelor care au stat la baza comportamentului rechinului care a dus la aceste incidente.

Deși rechinii sunt comuni în Marea Roșie, atacurile asupra turiștilor care înoată în zonele autorizate sunt rare. În 2020, un tânăr ucrainean și un ghid turistic egiptean au fost răniți grav în urma unui atac al unui rechin. Un turist din Republica Cehă a murit în largul coastei egiptene în 2018, la trei ani după ce un cetățean german a fost de asemenea ucis în Marea Roșie.

În 2010, un val de atacuri ale rechinilor a ucis un turist german și a mutilat mai mulți alți turiști în largul orașului Sharm el-Sheikh, în Peninsula Sinai, peste Marea Roșie de Hurghada. Stațiunile egiptene de la Marea Roșie, inclusiv Hurghada și Sharm el-Sheikh, sunt unele dintre cele mai importante destinații de plajă din țară și sunt populare printre turiștii europeni datorită vieții marine locale bogate și pline de culoare.

Exit mobile version