• O trusă de omorât vampiri a stârnit un adevărat război al ofertelelor înainte de a fi vândută.
  • Cutia conține articole esențiale necesare pentru a alunga vampirii – inclusiv cruciulițe, apă sfințită, țăruș și ciocan de lemn, mărgele, o Biblie gotică, sfeșnice din alamă, pistoale și un flacon de pulbere din alamă.
  • Ne amintește că mitul vampirilor afectează oameni din toate categoriile sociale” , a declarat Charles Hanson, proprietarul casei de licitații.

Misiunea de ucidere a unui vampir era extrem de serioasă și pentru a reuși erau sugerate anumite metode și obiecte.

O trusă de omorât vampiri deținută cândva de un aristocrat britanic a fost vândută la licitație la un preț de șase ori mai mare decât cel estimat, potrivit CNN.

Kit-ul de la sfârșitul secolului al XIX-lea, care a fost vândută pentru 15.736,49 doalri, a aparținut lordului William Malcolm Hailey (1872-1969), un omolog britanic.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Fie din teamă, fie din fascinație, este interesant de știut că un membru al celui mai înalt ordin social aristocratic, un om cu un loc în Camera Lorzilor, a achiziționat acest obiect” , spune managerul firmei care vinde cutia spune. Ne amintește că mitul vampirilor afectează oameni din toate categoriile sociale”.
Trusa de vânătoare include toate instrumentele necesare pentru a ucide un sugător de sânge.

Cutia ciudată vine cu o serie de instrumente despre care se crede că sunt eficiente în evitarea răului, inclusiv sticle goale de poțiune, o fiolă de dinți de rechini, o Biblie și un pistol.

foto: hepta

Poveștile despre vampiri au rezistat în cultura populară sute de ani

Sarcina de a omorî un vampir era extrem de serioasă, iar relatările istorice sugerau indicau nevoia unor metode și instrumente specifice„, a declarat Hanson. Se spunea că obiectele cu semnificație religioasă, cum ar fi crucifixele și Bibliile, respingeau acești monștri, de unde și prezența lor în trusă.”

Obiectul straniu și bizar a atras ofertanți din întreaga lume, inclusiv din Franța, Statele Unite și Canada. Un ofertant anonim din Marea Britanie a câștigat.

Nu este clar dacă peroana care a cumpărat kit-ul îl va folosi. Dar Hansons Auctioneers spune: Credința în vampiri, o creatură strigoi despre care se spune că are nevoie de sânge uman pentru a supraviețui, datează de sute de ani și persistă și astăzi în unele părți ale lumii.”