• Ministrul turc de interne spune că peste 600.000 de apartamente și 150.000 de spații comerciale au suferit pagube cel puțin moderate.
  • Soylu a declarat că au avut loc 7.930 de replici după primul cutremur din 6 februarie.
  • Conferința are ca scop mobilizarea de fonduri din partea comunității internaționale pentru a sprijini Turcia și Siria în urma cutremurului.

Numărul persoanelor ucise în Turcia în urma cutremurelor devastatoare din această lună a crescut la 43.556, a declarat peste noapte ministrul de interne al țării, Suleyman Soylu.

Soylu a declarat pentru televiziunea de stat TRT Haber că au avut loc 7.930 de replici după primul cutremur din 6 februarie și că peste 600.000 de apartamente și 150.000 de spații comerciale au suferit cel puțin pagube moderate.

Puternicul cutremur din Turcia și Siria va necesita o operațiune de reconstrucție uriașă la o scară nemaiîntâlnită până acum”, a declarat un oficial de top al Uniunii Europene.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Comisarul european pentru vecinătate și extindere, Oliver Varhelyi, a făcut acest comentariu miercuri, în timpul unei vizite la Ankara pentru a pregăti o conferință internațională a donatorilor, programată pentru luna martie la Bruxelles. Conferința are ca scop mobilizarea de fonduri din partea comunității internaționale pentru a sprijini Turcia și Siria în urma cutremurului.

Suntem cu toții șocați de grozăvia prin care trebuie să treacă poporul turc”, a declarat Varhelyi în timpul unei conferințe de presă comune cu ministrul suedez pentru comerț exterior și cu ministrul turc de externe. Acesta este motivul pentru care suntem aici pentru a ajuta; pentru că ne pasă, pentru că suntem prieteni, pentru că suntem aliați.”

Comisarul a continuat: Generația mea, cu siguranță, nu a văzut un cutremur atât de devastator pe planetă … Va fi nevoie de o uriașă operațiune de reconstrucție. Poate ceva, din nou, pe care nu l-am mai văzut până acum”. Săptămâna trecută, Națiunile Unite au lansat un apel pentru 1 miliard de dolari pentru a ajuta agențiile umanitare din Turcia să ajute milioanele de persoane afectate de cutremur.