• Miercurea trecută, bilanțul persoanelor decedate în urma exploziei era de 75.
  • Pe 14 decembrie, șoferul camionului a pierdut controlul când a vrut să evite o persoană de pe bicicletă.
  • Explozia a avariat mașini, case și magazine din cartier.

Bilanțul morților în urma exploziei unei cisterne de combustibil din nordul Haiti de săptămâna trecută a crescut la 90, a declarat viceprimarul din Cap-Haitien, în timp ce orașul de coastă continuă să se confrunte cu consecințele exploziei devastatoare.

Patrick Almonor a spus că bilanțul victimelor este „din păcate încă incomplet”, din cauza rănilor grave suferite de cei care rămân spitalizați. Bilanțul anterior, publicat miercurea trecută de autoritățile haitiene, se ridica la 75 de morți, iar 47 de persoane au suferit arsuri grave.

Oficialii au declarat că șoferul camionului a pierdut controlul în primele ore ale zilei de 14 decembrie, când a încercat să evite să calce peste o motocicletă. Martorii spun că locuitorii s-au grăbit spre cisternă după accident pentru a colecta o parte din benzina vărsată, înainte ca vehiculul să explodeze, avariind mașini, case și magazine din cartier. Funeraliile naționale pentru victimele exploziei vor avea loc marți în catedrala principală din Cap-Haitien, după ce premierul haitian Ariel Henry a declarat săptămâna trecută că guvernul său ia măsuri pentru a ajuta la organizarea comemorărilor.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Haiti se confruntă cu o creștere a violenței între bande și cu o instabilitate politică tot mai mare în urma uciderii președintelui Jovenel Moise la începutul lunii iulie. De asemenea, națiunea din Caraibe s-a luptat să se reconstruiască după cutremurul cu magnitudinea 7,2 care a avut loc în august.

De asemenea, penuria de combustibil și creșterea în spirală a costurilor au fost frecvente în ultimii ani în țară, autoritățile rămânând în mod regulat fără bani pentru a plăti distribuitorii de gaz.