• În Florida au fost înregistrate toate decesele, cu excepția a patru.
  • 42 de decese au fost înregistrate de biroul șerifului din comitatul Lee de pe coastă.
  • Oficialii din comitatul Lee, care include Fort Myers și Cape Coral și se află pe Coasta Golfului, s-au confruntat cu întrebări legate de faptul dacă au dispus evacuările la timp.

Bilanțul victimelor uraganului Ian a trecut duminică de 80 de morți, în timp ce locuitorii din Florida și Carolina se confruntau cu o redresare care se așteaptă să coste zeci de miliarde de dolari. Unii oficiali au fost criticați pentru reacția lor la cele întâmplate.

Se aștepta ca bilanțul morților să continue să crească pe măsură ce apele se retrag și echipele de căutare au pătruns mai departe în zonele izolate inițial de lumea exterioară. Sute de persoane au fost salvate, în timp ce lucrătorii de urgență au cercetat casele și clădirile inundate de apă sau complet distruse de ape.
Cel puțin 85 de decese cauzate de furtună au fost confirmate de când Ian s-a prăbușit miercuri pe coasta Golfului Florida cu o forță catastrofală, ca uragan de categoria 4, cu vânturi maxime susținute de 240 km pe oră.

În Florida au fost înregistrate toate decesele, cu excepția a patru, 42 de decese fiind înregistrate de biroul șerifului din comitatul Lee de pe coastă, care a fost cel mai afectat de furtună atunci când aceasta a atins pământul, și alte 39 de decese raportate de oficiali din patru comitate învecinate.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Oficialii din comitatul Lee, care include Fort Myers și Cape Coral și se află pe Coasta Golfului, s-au confruntat cu întrebări legate de faptul dacă au dispus evacuările la timp.

Cecil Pendergrass, președintele consiliului de comisari al comitatului, a declarat duminică că, odată ce s-a prognozat că județul se va afla în conul, sau pe traiectoria probabilă a centrului uraganului, au fost date ordine de evacuare. Chiar și atunci, unii oameni au ales să reziste la furtună, a spus Pendergrass.

Le respect alegerile, a spus el într-o conferință de presă. Dar sunt sigur că mulți dintre ei regretă acum.

Președintele Joe Biden și prima doamnă Jill Biden vor vedea miercuri, la fața locului, distrugerile din Florida, a anunțat Casa Albă într-un comunicat de sâmbătă. Luni, soții Biden vor vizita Puerto Rico, unde sute de mii de persoane au rămas fără curent electric la două săptămâni după ce uraganul Fiona a lovit insula.