• 31 de persoane au fost date dispărute, iar Agenția Regională de Management al Dezastrelor încă colectează date privind numărul victimelor și pagubele la infrastructură.
  • Guvernul va oferi asistență locuitorilor ale căror case au fost avariate de cutremur.
  • Între timp, președintele Joko Widodo a vizitat zonele afectate și s-a întâlnit cu localnicii din zonele afectate.

Bilanțul victimelor cutremurului din Indonezia a crescut la 252 de morți, a anunțat marți guvernul local al orașului Cianjur din provincia Java de Vest.

Până în prezent, 31 de persoane din Indonezia au fost date dispărute, în timp ce 377 au fost rănite în urma cutremurului puternic care a lovit luni regența Cianjur, a precizat guvernul orașului Cianjur într-o postare pe Instagram, adăugând că 7.060 de persoane au fost strămutate.

Potrivit Agenției Naționale de atenuare a efectelor dezastrelor din Indonezia, cutremurul a provocat, de asemenea, pagube uriașe la nivelul infrastructurii și proprietăților, 3.075 de case fiind ușor avariate, 33 moderat avariate și 59 puternic avariate.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Agenția regională locală de gestionare a dezastrelor (BPBD) colectează în continuare date privind numărul de victime, pagubele la infrastructură, locurile de evacuare și nevoile urgente”, a declarat purtătorul de cuvânt al agenției, Abdul Muhari, într-un comunicat.

Între timp, președintele Joko Widodo a vizitat zonele afectate și s-a întâlnit cu localnicii din zonele afectate.

În primul rând, în numele meu, în numele guvernului, aș dori să-mi exprim profundele mele condoleanțe, condoleanțe pentru cutremurul din regența Cianjur, provincia Java de Vest”, a declarat președintele.

De asemenea, el a asigurat familiile afectate că guvernul său va oferi asistență locuitorilor ale căror case au fost avariate de cutremur.