• Peste 270 de persoane au fost rănite, în timp ce numărul celor dispăruți a rămas la 35.
  • Peste 10.000 de lucrători au continuat operațiunile de căutare și eforturile de curățare a alunecărilor de teren în zona rurală îndepărtată.
  • 36 de decese au fost raportate în orașul Ya’an.

Bilanțul victimelor cutremurului puternic care a lovit sud-vestul Chinei a crescut la 82 de morți, a anunțat joi presa de stat din China, în timp ce ploaia și posibilele alunecări de teren amenințau căutarea a zeci de persoane dispărute.

Cutremurul cu magnitudinea 6,6 a lovit luni la aproximativ 43 de kilometri sud-est de orașul Kangding din provincia Sichuan, la o adâncime de 10 kilometri, potrivit US Geological Survey, forțând mii de persoane să fie relocate în tabere temporare. Radiodifuzorul de stat CCTV a declarat că 46 de persoane au murit în prefectura Ganzi, în apropiere de epicentru, în timp ce 36 de decese au fost raportate în orașul vecin Ya’an.

Peste 270 de persoane au fost rănite, în timp ce numărul celor dispăruți a rămas la 35, a raportat CCTV. Serviciul național de meteorologie a declarat că ploile moderate vor continua în zona afectată de cutremur joi și vineri, cu unele ploi puternice localizate.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

„Deoarece condițiile geologice de după cutremur sunt în mod inerent fragile, iar impactul precipitațiilor suplimentare poate duce la alunecări de teren și alunecări de teren, zona locală trebuie să se ferească de dezastre secundare”, a declarat administrația meteorologică chineză.

Armata de Eliberare a Poporului, poliția paramilitară și serviciile de salvare a pompierilor au trimis în zonă peste 10.000 de lucrători, care au continuat operațiunile de căutare și eforturile de curățare a alunecărilor de teren în zona rurală îndepărtată din China.