• Oficialii se temeau că bilanțul victimelor ar putea depăși 100 de morți.
  • Cel puțin 80 de persoane au fost găsite în viață.
  • Salvatorii au declarat că doi bărbați care au supraviețuit au fost văzuți încercând să salveze copiii, ținându-i deasupra capului în timp ce valurile îi loveau.

O ambarcațiune de lemn plină de migranți s-a izbit de recife stâncoase și s-a rupt înainte de zorii zilei de duminică în largul coastelor italiene, au anunțat autoritățile. Salvatorii au recuperat aproape 60 de cadavre, iar alte zeci de persoane erau date dispărute în apele agitate.

Oficialii se temeau că bilanțul victimelor ar putea depăși 100 de morți deoarece unii supraviețuitori au indicat că ambarcațiunea avea până la 200 de pasageri atunci când a plecat din Turcia, au declarat agențiile ONU pentru refugiați și migrație.

Cel puțin 80 de persoane au fost găsite în viață, inclusiv unele care au ajuns la țărm după naufragiul produs chiar în largul coastei Calabriei, de-a lungul Mării Ionice, a declarat Garda de Coastă italiană. Una dintre bărcile cu motor ale agenției a salvat doi bărbați care sufereau de hipotermie și a recuperat corpul unui băiat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

În timp ce se apropia apusul soarelui, pompierii au declarat că au fost găsite 59 de cadavre. Un bărbat a fost luat în custodie pentru a fi interogat, după ce alți migranți au indicat că este un traficant, a declarat televiziunea de stat.

Ambarcațiunea s-a ciocnit de recife pe o mare agitată de vânt. Trei bucăți mari ale vasului au ajuns pe plaja din apropierea orașului Steccato di Cutro, unde bucăți de lemn de un albastru strălucitor s-au împrăștiat pe nisip ca niște bețe de chibrituri.

Toți supraviețuitorii sunt adulți″, a declarat Ignazio Mangione, voluntar al Crucii Roșii. Din păcate, toți copiii se numără printre cei dispăruți sau au fost găsiți morți pe plajă.” Un bebeluș și gemeni tineri au fost raportate printre morți. Salvatorii au declarat că doi bărbați care au supraviețuit au fost văzuți încercând să salveze copiii, ținându-i deasupra capului în timp ce valurile îi loveau, dar copiii au murit, a declarat televiziunea de stat.

Grupul umanitar Medici fără frontiere a declarat că oferă asistență psihologică supraviețuitorilor, printre care se numără un băiat de 16 ani din Afganistan a cărui soră, în vârstă de 28 de ani, a reușit să ajungă pe plajă, dar apoi a murit. Grupul a declarat că adolescentul nu a găsit curajul de a le spune părinților săi”.