• Armata germană se pregătește pentru un atac rusesc.
  • Zeci de mii de soldați germani ar urma să fie dislocați de guvernul de stânga-verde-liberal.
  • Potrivit acestui scenariu al Bundeswehrului, escaladarea ar trebui să înceapă în doar câteva săptămâni.

Armata germană se pregătește pentru un atac rusesc. Zeci de mii de soldați germani ar urma să fie dislocați de guvernul de stânga-verde-liberal, potrivit unui document clasificat obținut de ziarul BILD.

Ar putea exista o posibilă escaladare între NATO și Rusia încă din februarie. Este un scenariu de antrenament care conturează, pas cu pas, lună de lună, cum ar proceda dictatorul rus Vladimir Putin și cum ar trebui să se apere NATO.

Potrivit acestui scenariu al Bundeswehrului, escaladarea ar trebui să înceapă în doar câteva săptămâni. Zeci de mii de soldați germani ar trebui să fie trimiși în acțiune curând după aceea.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

În documentul secret („Informații clasificate – numai pentru uz oficial”), Ministerul German al Apărării prezintă în detaliu o posibilă „Cale către conflict” între Rusia și NATO. Acțiunile Rusiei și ale Occidentului sunt cronicate lună de lună, culminând cu desfășurarea a sute de mii de trupe NATO și izbucnirea iminentă a războiului în vara lui 2025.

BILD descrie scenariul din document, dar din motive de securitate nu afișează toate informațiile despre numărul și mișcările trupelor NATO: Scenariul Bundeswehr „Apărarea Alianței 2025” începe în februarie 2024. Rusia lansează un alt val de mobilizare și cheamă încă 200.000 de oameni în armată. Kremlinul își lansează apoi ofensiva de primăvară în Ucraina, care va slăbi armata ucraineană până în iunie.

Atacul ascuns și apoi din ce în ce mai deschis al Rusiei asupra Occidentului va începe în iulie. Sunt așteptate atacuri cibernetice și alte forme de război hibrid, în principal în țările baltice. Au loc ciocniri, pe care Rusia le folosește ca pretext pentru a lansa exerciții pe scară largă pe teritoriul său și în Belarus.

O agravare a acestei situații, conform scenariului, poate apărea în octombrie dacă Rusia transferă trupe și rachete cu rază medie de acțiune la Kaliningrad. Începând cu decembrie 2024, în zona „coridorului Suwalki” va avea loc un „conflict de frontieră cu numeroase victime” provocate artificial.

Într-un moment în care Statele Unite ar putea rămâne fără lider săptămâni la rând după alegeri, Rusia, susținută de Belarus, va repeta invazia sa din 2014 a Ucrainei pe teritoriul NATO. În mai 2025, NATO va decide asupra măsurilor de izolare; în „Ziua X”, NATO va transfera 300.000 de militari, inclusiv 30.000 de soldați Bundeswehr, pe flancul estic.

Scenariul se încheie la 30 de zile după „ziua X”. Dacă Rusia va fi oprită de NATO rămâne o întrebare deschisă în scenariu.

Un reprezentant al Ministerului German al Apărării nu a vrut să comenteze scenariul de apărare al Alianței.

La finalul lunii decembrie, un serviciu secret european a spus că Rusia ar putea încerca să atace din nou Europa în iarna viitoare, 2024-2025. O persoană familiarizată cu dosarul a declarat pentru BILD că Rusia ar putea lovi exact în momentul în care SUA ar putea fi „fără lider” și, prin urmare, nu ar putea veni în ajutorul statelor europene decât cu întârziere – mai exact, între o posibilă pierdere a alegerilor de către Joe Biden la începutul lunii noiembrie 2024 și învestirea în funcție a potențialului său succesor în ianuarie 2025.

Potrivit oficialului de informații, rușii speră că fostul președinte Donald Trump să recupereze Casa Albă. Sub el, oficialul serviciului secret a spus că „se poate întâmpla orice”.

Citește și