• Bill Gates, fondatorul Microsoft, avertizează că „următoare pandemie va fi mai mortală decât COVID”.
  • Fondatorul Microsoft face apel la marile țări să contribuie financiar pentru a se pregăti pentru următoarea epidemie globală.
  • Bill Gates a mai declarat că, deși variantele Delta și Omicron ale coronavirusului au o rată de transmisibilitate ridicată, lumea s-ar putea confrunta, în viitor, cu un virus la fel de contagios, dar care să determine un grad de mortalitate mult mai mare.

Bill Gates, fondatorul Microsoft, a lansat un alt avertisment surprinzător, potrivit căruia omenirea ar trebui să fie pregătită pentru pandemii mult mai nocive decât COVID, conform Corriere della sera.

Un astfel de avertisment nu face decât să alarmeze guvernele cu privire la măsurile care ar trebui luate pentru a preveni riscurile unei viitoare pandemii mult mai agresive din punct de vedere al gradului de mortalitate.

Într-un interviu acordat celor de la Financial Times, fondatorul Microsoft a mai declarat că prioritățile lumii sunt „ciudate” și că depinde de maniera în care guvernele lumii gestionează, mai ales din punct de vedere financiar, următoarea epidemie globală și inechitatea vaccinurilor. Bill Gates a subliniat că orice eforturi și mai ales, cele în termeni economici, ar preveni daune mult mai grave și ar crea premisele pentru viitoare inovații care ar putea fi utile și pentru abordarea unor probleme de sănătate deja existente (HIV, tuberculoză, malarie).

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Fundația Bill & Melinda Gates și Wellcome Trust din Marea Britanie donează, în prezent, 300 de milioane de dolari Coaliției pentru inovații în domeniul pregătirii împotriva epidemiilor, care a contribuit la crearea programului Covax pentru a furniza vaccinuri în țările cu venituri mici și mijlocii.