• Bill Gates spune că varianta Omicron este mai contagioasă decât orice alt virus din istorie.
  • SUA au raportat în ultimele zile, în medie, 148.000 de cazuri noi pe zi.
  • Gates își va anula vacanța și avertizează că SUA intră în cea mai gravă parte a pandemiei.

Într-o serie de mesaje postate pe Twitter, Bill Gates a anunțat că intenționează să își anuleze majoritatea planurilor de vacanță și a avertizat că Statele Unite ale Americii „ar putea intra în cea mai gravă parte a pandemiei”. El a afirmat că varianta Omicron se răspândește mai repede decât orice alt virus din istorie.

„Trebuie să o luăm în serios până când vom ști mai multe despre ea. Chiar dacă va fi doar pe jumătate la fel de severă ca Delta, va fi cea mai gravă creștere pe care am văzut-o până acum, deoarece este atât de contagioasă. Acele câteva luni ar putea fi rele, dar încă mai cred că, dacă luăm măsurile potrivite, pandemia se poate termina în 2022”, a scris Bill Gates.

Cazurile de COVID-19 în Statele Unite sunt în creștere: În ultima săptămână, țara a înregistrat în medie peste 148.000 de cazuri noi pe zi, cu 23% mai mult decât în urmă cu o săptămână și revenind la nivelurile înregistrate ultima dată la jumătatea lunii septembrie, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins. Peste 69.700 de pacienți cu COVID-19 se aflau miercuri în spitalele din SUA – un număr care tinde să crească de când a scăzut la aproximativ 45.000 pe 8 noiembrie, potrivit datelor Departamentului de Sănătate și Servicii Umane.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

SUA au înregistrat o medie de 1.324 de decese COVID-19 pe zi în ultima săptămână, cu 11% mai mult decât în săptămâna precedentă, potrivit Johns Hopkins. Prin intermediul fundației Bill & Melinda Gates, Bill Gates a încercat să reducă decalajul de vaccinare, observând că mult mai puține persoane din țările cu venituri mici au primit un vaccin COVID-19. El a declarat într-un articol de opinie publicat de CNN în octombrie că acest decalaj va fi tot mai greu de acoperit, deoarece guvernele mai bogate ale lumii cumpără doze suplimentare care să servească drept vaccinuri de rapel.

„Oamenii au dreptate să fie supărați din cauza inechității de aici. Vaccinurile fac din COVID-19 o boală care poate fi prevenită în mare parte – și una care poate supraviețui în toate cazurile, cu excepția celor mai rare – și este sfâșietor să știi că oamenii mor de o boală nu pentru că nu poate fi oprită, ci pentru că trăiesc într-o țară cu venituri mici”, a spus Gates.