• Bill Gates nu vede nicio inconsecvență în lupta împotriva schimbărilor climatice, în timp ce continuă să folosească un avion privat.
  • Acesta cheltuiește miliarde de dolari pentru inovare în domeniul climei.
  • „Ar trebui să rămân acasă și să nu vin în Kenya pentru a învăța despre agricultură și malarie?” a spus Gates.

Bill Gates nu vede nicio inconsecvență în lupta împotriva schimbărilor climatice, în timp ce continuă să folosească un avion privat. Într-un amplu interviu cu BBC, difuzat la sfârșitul săptămânii trecute, miliardarul a fost întrebat dacă această poziție este ipocrită. Cheltuiește miliarde de dolari pentru inovare în domeniul climei. Ar trebui să rămân acasă și să nu vin în Kenya pentru a învăța despre agricultură și malarie?” a răspuns Gates.

Ei bine, eu cumpăr standardul de aur, finanțând Climeworks pentru a face captarea directă a aerului care depășește cu mult nivelul emisiilor de carbon ale companiei familiei mele”, a răspuns cofondatorul Microsoft, care a fost intervievat în țara africană.

Miliardarul a adăugat că miliardele pe care Breakthrough Energy Group le cheltuiește fac parte din soluție. Inițiativa condusă de mogul, Climeworks, care are birouri în Elveția și Germania, are clienți, printre care Stripe și Microsoft, iar Fondul Microsoft pentru inovare climatică a investit în această companie. Acesta spune că utilizează o tehnologie numită captarea directă a aerului” pentru a capta dioxidul de carbon direct din aer”. Compania adaugă că, combinarea CO2 extras cu depozitarea subterană permite eliminarea permanentă a emisiilor de CO2 în exces și a celor vechi, care nu mai pot contribui la schimbările climatice”.

Recomandări

POLITICO: IOHANNIS „VÂNEAZĂ” JOB DE TOP
BĂLAN POATE ASIGURA VOT ELECTRONIC
A.I. ÎȚI ADUCE AMINTIRILE DIN COPILĂRIE
ALTMAN ÎNCEPE TRAINING CU URMĂTORUL MODEL A.I.
PROTESTE DE AMPLOARE ÎN GEORGIA
DEFICITUL BUGETAR S-A DUBLAT

Gates a vorbit deja despre utilizarea Climeworks pentru a plăti pentru captarea directă a aerului”. Deși sectorul are susținători la nivel înalt, se confruntă cu provocări.