• Piața cripto, a spus el, a fost riscantă pentru persoanele cu o avere mai mică decât Musk.
  • Musk a apărut ca o figură semnificativă în creșterea pieței criptomonedelor.
  • Tesla acceptă Dogecoin ca plată pentru bunurile sale.

Bill Gates a dat un „avertisment” public lumii în ceea ce-l privește pe Elon Musk și pericolele de a se încrede în valoarea „monedei digitale”. Potrivit acestuia, piața criptografică este riscantă pentru persoanele cu o avere mai mică decât cea a lui Musk, ceea ce este absurd, având în vedere că acesta are cea mai mare avere netă dintre toate persoanele de pe glob.

El îi avertizează în mod special pe indivizii care ar putea dori să facă bani investind în criptomonede, dar care nu dispun de averea imensă a unor persoane precum Musk pentru a funcționa ca plasă de siguranță în cazul în care valoarea monedei se prăbușește după ce au făcut o investiție în criptomonedă.

Musk a apărut ca o figură importantă în creșterea criptomonedelor, întrucât tweet-urile sale pe această temă au potențialul de a avea un impact semnificativ asupra valorii de piață a acestora.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Potrivit The Guardian, valoarea criptomonedei Dogecoin a crescut cu 5.859 de procente, în principal ca urmare a susținerii de către Musk a altcoin pe Twitter. Tesla acceptă Dogecoin ca plată pentru bunurile sale, în ciuda faptului că Musk s-a referit anterior la criptomonedă ca fiind o „șmecherie”. Gates a fost apoi chestionat cu privire la posibilitatea ca Musk, CEO-ul Tesla, să strângă mai mulți bani într-un an din investiții în Bitcoin decât din vânzarea de vehicule electrice.

„Elon are tone de bani și este foarte sofisticat, așa că nu mă îngrijorează faptul că Bitcoin-ul său va crește sau va scădea la întâmplare. Cred însă că în aceste manii sunt aduși oameni care s-ar putea să nu aibă la fel de mulți bani de care să dispună, așa că nu sunt optimist în privința Bitcoin. Gândul meu ar fi că, dacă ai mai puțini bani decât Elon, ai grijă”, spune Gates.