• În timpul discursului său, acesta a părut să vorbească și despre ceea ce cunoaștem acum sub numele de Apple Pay sau Google Pay, spunând că, în cele din urmă, vom putea să ne folosim dispozitivele pentru plăți fără contact.
  • În timp ce discursul său despre „portofelul PC” s-a dovedit a fi o aventură tehnologică de succes, acesta nu este singurul subiect discutat de el care are asemănări cu lumea noastră modernă.
  • Gates a descris, de asemenea, servicii precum Netflix, care le-ar permite oamenilor să urmărească emisiuni de televiziune la cerere, în loc să le urmărească în funcție de un program TV obișnuit.

Bill Gates pare să fi prezis viitorul încă din 1995. Imagini nou apărute arată cum co-fondatorul Microsoft a făcut speculații impresionante despre viitor într-un discurs intitulat „The Road Ahead„, în care și-a împărtășit gândurile despre ceea ce ar urma să se întâmple în ceea ce privește evoluțiile tehnologice.

La momentul respectiv, el a spus: „Este capabil să înlocuiască cu adevărat tot ceea ce porți cu tine și chiar mai mult”. Gates a continuat: „Deci, să primești mesaje, să vezi ultimele știri, să vezi diferite locații, să îți urmărești programul, să ții stocate sute de fotografii cu copiii tăi, toate aceste lucruri sunt ușor de realizat cu acest tip de tehnologie”.

În timpul discursului său, acesta a părut să vorbească și despre ceea ce cunoaștem acum sub numele de Apple Pay sau Google Pay, spunând că, în cele din urmă, vom putea să ne folosim dispozitivele pentru plăți fără contact.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?

Netflix, GPS, chiar și Apple Pay, au fost descrise de Gates în 1995

În timp ce discursul său despre „portofelul PC” s-a dovedit a fi o aventură tehnologică de succes, acesta nu este singurul subiect discutat de el care are asemănări cu lumea noastră modernă. Gates a descris, de asemenea, servicii precum Netflix, care le-ar permite oamenilor să urmărească emisiuni de televiziune la cerere, în loc să le urmărească în funcție de un program TV obișnuit.

În cartea sa, care are același titlu ca și discursul său, Gates a povestit cum PC-urile Wallet ar putea, de asemenea, „să-ți spună unde te afli oriunde pe fața pământului”.

PC-ul portofel vă va conecta la autostrada informației în timp ce călătoriți pe o autostradă reală și vă va spune unde vă aflați”.

O altă parte spune: „Difuzorul său încorporat va fi capabil să vă dicteze indicații pentru a vă anunța că urmează o ieșire de pe autostradă sau că la următoarea intersecție sunt accidente frecvente. Va monitoriza rapoartele digitale despre trafic și vă va avertiza că ar fi mai bine să plecați mai devreme spre aeroport sau vă va sugera o rută alternativă.”

Geniul tehnologic care este Gates, predicțiile de mai sus s-ar putea să nu fie un șoc. Cu toate acestea, într-o altă parte a discursului său, el a descris o situație care ar fi fost străină pentru mulți dintre noi dacă nu am fi experimentat lockdown-ul în timpul COVID-19: lucrul generalizat de acasă.