• Bill Gates a „anticipat” ce, când și cum va fi următoarea pandemie, potrivit Huffington Post.
  • După COVID-19 din Wuhan, China, cea mai mare amenințare globală la adresa omenirii este bioterorismul.
  • În urmă cu cinci ani, fondatorul Microsoft a prezis că un virus ar putea amenința sănătatea omenirii.

La fel cum a făcut cu pandemia COVID-19, Bill Gates a „anticipat” ce, când și cum va fi următoarea pandemie, potrivit Huffington Post. Potrivit fondatorului Microsoft, lumea urmărește cum o nouă pandemie se apropie încet, dar sigur, dar fără să fie conștientă de ea. După COVID-19 din Wuhan, China, cea mai mare amenințare globală la adresa omenirii este bioterorismul.

Aceeași presă a relatat că Interpolul l-a definit ca fiind „eliberarea intenționată de agenți biologici sau toxine cu scopul de a afecta sau de a ucide oameni, animale sau plante cu intenția de a intimida sau de a constrânge un guvern sau o populație civilă pentru a atinge obiective politice sau sociale”. Atât de mult încât, potrivit unor rapoarte interne, există deja unele grupuri teroriste care au capacitatea și intenția de a utiliza aceste tehnici.

Antraxul ca precedent

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, se bănuiește că, dacă acest atac bioterorist ar avea loc, ar fi efectuat cu bacteria care provoacă antraxul. Aceasta este „o boală infecțioasă gravă cauzată de bacteria cunoscută sub numele de Bacillus anthracis”. Ea poate fi găsită în mod natural în sol și poate afecta animalele de companie și animalele sălbatice din întreaga lume, precum și oamenii.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Antraxul a fost cauza unuia dintre cele mai cunoscute atacuri teroriste din istoria recentă. Evenimentul a avut loc în 2001, când au fost trimise la întâmplare scrisori care conțineau antrax pudră, ucigând cinci persoane, în timp ce alte 22 au contractat boala.

Gates a prezis și coronavirusul

În urmă cu cinci ani, fondatorul Microsoft a prezis că un virus ar putea amenința sănătatea omenirii. Ar putea exista un virus în care oamenii să se simtă suficient de bine în timp ce sunt infectați pentru a se urca în avion sau pentru a merge la supermarket, iar acest lucru ar face ca el să se răspândească foarte repede în întreaga lume”, a prezis Bill Gates în urmă cu cinci ani, în momentul de vârf al epidemiei de Ebola.