• Bill Gates consideră că statele bogate ar trebui să treacă la „carne de vită 100% sintetică”.
  • Miliardarul crede că, astfel, s-ar reduce emisiile de gaze cu efect de seră.
  • Bill Gates a pornit un război cu privire la schimbările climatice globale.

Bill Gates crede că rezolvarea schimbărilor climatice ar fi „cel mai uimitor lucru pe care l-a făcut vreodată omenirea”. Așadar, în noua sa carte – „How to Avoid a Climate Disaster” -, miliardarul a spus că, pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră care determină schimbările climatice globale, țările bogate ar trebui să consume doar „carne de vită 100% sintetică”, notează technologyreview.com.

Astfel, potrivit lui, omenirea ar putea să evite calamitatea prin realizări tehnologice, iar politicile guvernamentale sunt necesare pentru reducerea impactului schimbărilor climatice.

„Te poți obișnui cu diferența de gust”

În volumul său, Gates notează că unele guverne ar trebui să renunțe la consumul de carne de vită, deoarece acest sector contribuie în mod masiv la emisiile de metan.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

„Cred că toate țările bogate ar trebui să treacă la carne de vită 100% sintetică. Te poți obișnui cu diferența de gust”, a spus Bill Gates.

Între anii 2000 și 2017, cantitatea de metan din atmosferă a crescut într-un mod alarmant, fapt pentru care cercetătorii sunt de părere că ar putea fi o creștere a încălzirii globale de până la 4 grade Celsius până la sfârșitul secolului.

„Emisiile provenite de la bovine și de la alte rumegătoare sunt aproape la fel de mari ca cele provenite din industria combustibililor fosili pentru metan”, a afirmat dr. Robert Jackson, de la Universitatea Stanford.