• Bill Gates este uimit de numărul de teorii ale conspirației despre el care circulă pe internet
  • Cofondatorul Microsoft a numit conspirațiiile despre el „nebune” și „malefice”
  • Bill Gates a donat cel puțin 1,75 miliarde de dolari pentru combaterea pandemiei de coronavirus

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a declarat pentru Reuters că este uimit de cantitatea de teorii ale conspirației „nebune” și „malefice” despre el, care sunt răspânidte pe Social Media. Cu toate astea, a spus că ar dori să exploreze ce este în spatele lor.

Bill Gates spune într-un interviu că milioanele de postări și „teoriile conspirației nebune” despre el și despre expertul american în boli infecțioase Anthony Fauci au apărut, probabil, ca o combinație dintre o pandemie înfricoșătoare și creșterea rețelelor sociale.

„Nimeni nu ar fi prezis că eu și dr. Fauci am fi atât de proeminenți în aceste teorii cu adevărat malefice”, a spus Gates. „Sunt foarte surprins de asta. Sper să dispară.”

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Bill Gates a donat cel puțin 1,75 miliarde de dolari pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

De când a început pandemia în urmă cu un an, milioane de conspirații s-au răspândit pe internet, sporind dezinformarea despre coronavirus, originile sale și motivele celor care luptă împotriva virusului.

Cele mai răspândite conspirații sunt acelea că Fauci și Bill Gates au creat virusul pentru a încerca să controleze oamenii, că vor să profite de răspândirea bolii și că vor să folosească vaccinurile pentru a introduce microcipuri în oameni.

„Dar oamenii chiar cred asta?”, a întrebat Gates. „Va trebui să ne educăm cu privire la acest lucru în anul următor și să înțelegem … cum schimbă asta comportamentul oamenilor și cum ar trebui să reducem acest lucru?” a adăugat acesta.

Bill Gates laudă echipa pe care a ales-o Biden pentru a gestiona criza de sănătate

Gates i-a lăudat pe Fauci și Francis Collins, șeful Institutului Național al Sănătății din SUA, și i-a numit „oameni deștepți” și „minunați”. El a spus că așteaptă cu nerăbdare să-i vadă capabili să lucreze eficient și să spună adevărul sub noua administrație.

În timpul mandatului lui Donald Trump, Gates a spus despre Faci și Collins că „uneori s-a simțit de parcă sunt singurii oameni sănătoși din guvernul SUA„. „Sunt încântat de echipa pe care Biden a ales-o” pentru a gestiona criza de sănătate, a spus Gates.