• Denisa Şeitan: „Rafturile sunt goale nu doar de la Brexit, ci şi de la frica de lockdown”
  • Ana Voicilă: „Tranzacţiile în alte valute în afară de lira sterlină sunt mai scumpe”
  • Andreea Groenendijk-Deveau: „Britanicii nu ştiu să lucreze cu birocraţia nou introdusă”

La aproape o lună de la aplicarea Brexitului, lucrurile nu stau tocmai bine pentru Marea Britanie. În prezent se împiedică de birocraţia nou introdusă, dar şi de lockdownul provocat de pandemie.

Denisa Şeitan este o româncă stabilită de câțiva ani buni în Blackpool. Spune că nu se sperie de faptul că Marea Britanie a ieşit din UE. Problemele din magazine pot fi cauzate şi de lockdownul cauzat de pandemie.

Poate sunt rafturi goale la raionul de carne. Pentru că a coincis cu pandemia este greu să îţi dai seama dacă asta ar fi cauza. Ca şi în primul lockdown oamenii s-au panicat un pic şi au început să cumpere mai mult”, a spus Denisa Șeitan, o româncă stabilită în UK.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Ana Voicilă este stabilită în Londra. Ea spune că majoritatea problemelor sunt legate de alimentele ce au drept provenienţă Uniunea Europeană.

Supermarketurile rămân fără aceste produse de pe spaţiul Uniunii Europene. Foarte mulţi romnâni şi foarte mulţi străini consideră că îţi vor închidă întreprinderile, să îşi închidă afacerile pe teritoriul Marii Britanii”, a explicat, la Aleph News, Ana Voicilă, consultant financiar.

Andreea Deveau este antreprenoare şi jurnalistă. Spune că documentaţia pentru export a ajuns de la una la 25 de pagini.

Birocraţia a crescut exponenţial. Britanicii rămân cu peştele în porturi pentru că nu ştiu să navigheze birocraţia nou introdusă. Sunt foarte multe lucruri de detaliu, care nu sunt prinse în acel deal semnat de Boris Johnson şi nu este foarte clar ce este de făcut. Nu ştiu unde să întrebe sau dacă întreabă durează foarte mult până primesc un răspuns”, susține Andreea Deveau.