• Biroul Național al USR PLUS a decis, vineri, organizarea congresului din 2-3 octombrie în condiții de maximă siguranță.
  • Congresul va găzdui maxim 150 de persoane simultan în sala mare de la Romexpo.
  • Față de USR PLUS, PNL s-a gândit să organizeze la Romexpo un congres cu probleme legale, care va găzdui în acest weekend 5000 de membri.

În cadrul congresului USR PLUS pot participa doar persoane vaccinate, potrivit unei hotărâri a Biroului Național din luna iulie, dar ținând cont de situația epidemiologică și de restricțiile privind organizarea de evenimente publice, USR PLUS își asumă respectarea regulilor și a luat decizia de a organiza congresul în sistem hibrid.

Astfel, în prima zi a congresului vor fi prezenți la Romexpo copreședinții USR PLUS, membrii Biroului Național, echipele care candidează la Biroul Național şi vor susține prezentări, invitați internaționali, comisia electorală, staff-ul tehnic şi presa. În sală vor fi maxim 150 de persoane simultan, care vor respecta regulile de distanțare socială şi vor purta mască obligatoriu.

Cei 1.200 de delegați care vor vota în cadrul congresului componența noului Biroul Național vor veni la locație împărțiți pe fluxuri orare pentru a-şi exercita votul.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Evenimentul de la Romexpo din 2 octombrie va fi transmis live integral, astfel încât toţi membrii USR PLUS să urmărească discursurile de la Romexpo.

În a doua zi a congresului, 3 octombrie, dezbaterile privind modificarea statutului USR PLUS vor avea loc într-o ședință exclusiv online.