• Apelul lor a venit în urma vizitei președintelui Joe Biden în Orientul Mijlociu, în timpul căreia a vizitat atât Israelul, cât și Arabia Saudită.
  • Conversația a avut loc la o zi după ce ministrul libanez de externe Abdallah Bou Habib a declarat că este mai optimist ca niciodată că se va ajunge la un acord.
  • În aceeași zi, Amir-Abdollahian a avut convorbiri telefonice cu omologii săi din Kuweit, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Oman și Irak.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a discutat cu ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, despre o serie de provocări comune în materie de securitate, inclusiv despre amenințările reprezentate de Iran și despre sprijinul SUA pentru securitatea Israelului.

În cadrul acestei convorbiri telefonice, Gantz și Blinken au discutat, de asemenea, despre impactul recentei vizite a președintelui SUA, Joe Biden, în teritoriile ocupate și în Arabia Saudită.

Blinken a reiterat convingerea administrației americane că israelienii și palestinienii merită să se bucure de măsuri egale de securitate, libertate și democrație. Secretarul de stat a evocat, de asemenea, uciderea tragică a jurnalistei palestiniene-americane Shireen Abu Akleh și nevoia de responsabilitate.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Cele două părți au discutat, de asemenea, despre negocierile pentru a ajunge la un acord nuclear și a exercita presiuni asupra Iranului, precum și despre necesitatea de a ajunge la un acord privind frontierele maritime dintre Liban și regimul sionist și despre rolul Statelor Unite în această privință.

Libanul și Israelul sunt blocate în negocieri mediate de SUA pentru a delimita o frontieră maritimă comună care ar ajuta la stabilirea resurselor de petrol și gaze naturale care aparțin fiecărei țări și ar deschide calea pentru mai multe explorări. Disputa datează de mai bine de un deceniu, iar Libanul și-a extins recent cererile inițiale pentru a include rezervorul de gaz Karish, la care Israelul a conectat deja o platformă de gaz.