• Pentru a vedea cele mai importante obiective turistice, veți avea nevoie de cinci până la șapte zile, spune Raluca Spiac.
  • Adăugați o săptămână dacă doriți să ajungeți în regiunea nord-estică Maramureș, renumită pentru bisericile sale de lemn.
  • Tinerii români obișnuiau să tânjească după alte centre urbane din Europa, dar mulți dintre ei doresc acum să locuiască în București.

În martie, la 34 de ani de la căderea comunismului, România a aderat la Spațiul Schengen, ceea ce înseamnă că cetățenii Uniunii Europene care călătoresc acolo pe calea aerului sau pe mare nu vor avea nevoie de pașaport. Motivele pentru a o vizita se extind dincolo de satele săsești pitorești, de munții frumoși și de legendara casă a lui Dracula. (Castelul Bran a fost legat în mod eronat de vampirul fictiv.) România apare acum ca o bijuterie de lux neobișnuită, scrie Bloomberg.

Pentru a vedea cele mai importante obiective turistice, veți avea nevoie de cinci până la șapte zile, spune Raluca Spiac, fondatoarea agenției de turism personalizate Beyond Dracula și ambasadorul neoficial al țării în materie de turism. Adăugați o săptămână dacă doriți să ajungeți în regiunea nord-estică Maramureș, renumită pentru bisericile sale de lemn, sau în Bucovina, unde se află mănăstiri pictate din secolele XVI și XVII.

Începeți în București

Recomandări

AI PRIMAR A.I. AVATAR
HAMAS ATACĂ TEL AVIV
TURBULENȚELE SUNT ÎN CREȘTERE
CHARLES LECREC A CÂȘTIGAT CURSA DE LA MONACO
13 OAMENI MOR ÎN URMA TORNADELOR
SCHOLZ ARE „REGULI CLARE" PENTRU UCRAINA

Tinerii români obișnuiau să tânjească după alte centre urbane din Europa, dar mulți dintre ei doresc acum să locuiască în București, un oraș care beneficiază de investiții în infrastructură. O comunitate tehnologică este, de asemenea, în expansiune, cu companii precum Oracle, Google și Bitdefender, fondată de români, care sunt prezente în capitala țării.

Unde să vă cazați: În centrul orașului (Centrul Vechi), unde hotelul Marmorosch Bucharest al Autograph Collection ocupă o fostă bancă din secolul al XIX-lea – barul se află într-un fost seif. Cele 217 camere (de la 163 de euro, sau 174 de dolari) includ apartamente în stil art deco cu balcoane. Până în septembrie, va sosi Corinthia Bucharest, cu 30 de apartamente palatinale, cu ornamente aurii și un avanpost al Sass’ Café, un local de noapte elegant din Monaco.

Unde să mâncați: Pentru cea mai bună introducere în bucătăria românească, Spiac recomandă Caru’ cu bere. Acesta atrage la fel de mulți turiști ca și localnici pentru mămăliga consistentă, acoperită cu brânză maturată și cârnați afumați.

Nu ratați: Muzeul de Artă Recentă are o colecție de lucrări românești postbelice care variază de la cele religioase la cele satirice. Parcul Herăstrău, unde localnicii se adună pentru a face picnicuri și plimbări cu barca, se află la doar 10 minute de mers pe jos. Nu uitați să ajungeți la Noua, care oferă o abordare creativă a mâncărurilor regionale românești; meniul de degustare cu șapte feluri de mâncare costă aproximativ 70 de dolari.

Faceți o drumeție: Mergeți cu un ghid în Ziua 2 la Rezervația Naturală Văcărești, la cinci kilometri de centrul capitalei. Un parc urban înfloritor și o zonă umedă, aceasta găzduiește peste 90 de specii protejate de păsări, inclusiv stârcul șoimărit, coțofana de Eurasia și greblă cu creastă mare.

La trei ore spre nord, orașele medievale cu acoperișuri roșii conțin biserici gotice, castele și priveliști ale Munților Carpați.

Unde să vă cazați: În satul Criș, Bethlen Estates (camere de la 350 de euro) este o colecție de cinci vile restaurate, vechi de secole, deservite de un mic restaurant – toate deținute de o familie locală.

Citește și