• Bodyguardul surprins în timp ce îi conducea pe prințul Harry și Meghan Markle, a fost condamnat pentru că și-a strangulat soția.
  • Fostul ofițer de poliție Met Police Pere Daobry, în vârstă de 51 de ani, a strangulat-o pe Sarah Jay – de asemenea ofițer de poliție – care ulterior și-a luat viața.
  • Ofițerul Daobry, a cărui soție a susținut în instanță că a lăsat-o la câteva secunde de moarte”, a apărut de atunci în mai multe imagini cu ducele și ducesa de Sussex, a dezvăluit MailOnline.

Bodyguardul surprins în timp ce îi conducea pe prințul Harry și Meghan Markle, a fost condamnat pentru că și-a strangulat soția. Fostul ofițer de poliție Met Police Pere Daobry, în vârstă de 51 de ani, a strangulat-o pe Sarah Jay – de asemenea ofițer de poliție – care ulterior și-a luat viața.

Ofițerul Daobry, a cărui soție a susținut în instanță că a lăsat-o la un pas de moarte”, a apărut de atunci în mai multe imagini cu ducele și ducesa de Sussex, a dezvăluit MailOnline. Pe 5 septembrie, culturistul de 1,80 m a fost fotografiat conducându-i pe membrii familiei regale la gara Euston de la casa lor de la Frogmore Cottage.

În septembrie 2016, Daobry a fost condamnat la Curtea de Magistrați din Colchester pentru că a atacat-o pe Jay, care fusese sergent în cadrul poliției din Essex. Ea declarase că nu-l mai iubea, ceea ce a dus la atac – cu toate acestea, el însuși a sunat la poliție și a mărturisit fapta, ceea ce a dus în cele din urmă la evitarea pedepsei cu închisoarea.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

În 2019, Jay s-a sinucis. După condamnarea lui Daobry, în urma căreia a primit o pedeapsă de 12 săptămâni de închisoare cu suspendare, Jay a acordat un interviu sfâșietor.

Am suferit în mâinile acestui nebun timp de doi ani. Sunt devastată că nu se află în spatele gratiilor. Merită să fie”, a declarat ea. Pentru orice om să facă acest lucru este îngrozitor – pentru un polițist să facă ceea ce a făcut este scandalos. Aproape că m-a ucis. Tot ce a primit este o palmă peste încheieturi. Ce factor de descurajare este acesta pentru alți bărbați?”.

Fiind mamă a unui copil a adăugat: Când l-am întâlnit, eram o femeie puternică, încrezătoare și capabilă. Nu mi-aș fi imaginat niciodată că voi fi victima violenței domestice. Eram îngrozită, izolată și nu aveam pe nimeni la care să apelez. Am fost la doar câteva secunde distanță de moarte – asta mă îngrozește”.

Vorbind pentru MailOnline, o sursă a spus: Soția lui, Sarah a trecut printr-o perioadă cu adevărat traumatizantă cu el și sunt sigur că dacă Meghan și Harry ar ști întreaga poveste nu s-ar simți deloc confortabil cu el fiind angajat ca bodyguard al lor. A fost un adevărat șoc când am văzut fotografia și l-am recunoscut pe Pere instantaneu”.

Daobry a lucrat pentru Met timp de 12 ani și, după atac, a sunat singur la poliție spunând: „Vreau să raportez o agresiune și eu sunt autorul. Mi-am agresat soția”.

Cuplul era căsătorit de doi ani în momentul strangulării, pe care Daobry a negat-o inițial, dar a fost găsit vinovat ulterior la proces. El a declarat că a folosit strângerea de gât, aprobată de poliție, pentru a o împiedica să ia o supradoză de comprimate prescrise.

Explicând motivul pentru care sentința a fost suspendată, Alix Mason, președintele completului de judecată de la Curtea de Magistrați din Colchester, a declarat: „Aceasta a fost o agresiune foarte neplăcută asupra doamnei Jay, iar ea era în mod clar îngrozită. Nu există nici un credit pentru o pledoarie de vinovăție anticipată. Acestea fiind spuse, luăm notă că nu aveți condamnări anterioare și că ați avut decența de a suna la poliție.”

El a primit 200 de ore de muncă neremunerată și un ordin de restricție de un an, și i s-a spus să plătească 1.665 de lire sterline în compensații și cheltuieli de judecată.