Bogdan Aurescu, ministrul de Externe: „Reţinerea liderului opoziţiei ruse este inacceptabilă”

  • Bogdan Aurescu, susţine că reţinerea liderului opoziţiei ruse, Alexei Navalnîi, este inacceptabilă şi nedemocratică
  • Alexei Navalnîi a ajuns în Rusia duminică seara cu un avion care a aterizat pe aeroportul Şeremetievo
  • Alexei Navalnîi este unul dintre cei mai mari critici ai preşedintelui rus Vladimir Putin

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, susţine că reţinerea liderului opoziţiei ruse, Alexei Navalnîi, este inacceptabilă şi nedemocratică. Mesajul a fost postat pe Twitter.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a scris pe Twitter un mesaj prin care susţine că reţinerea liderului opoziţiei ruse este inacceptabilă şi nedemocratică.

„Reţinerea liderului opoziţiei ruse la întoarcea sa în Rusia, după ce s-a refăcut fiind otrăvit cu Novichok, este inacceptabilă. Represiunea opoziţiei, doar pentru că este opoziţie, este total nedemocratică”, a scris Bogdan Aurescu pe Twitter.

Duminică seara, Alexei Navalnîi a fost reţinut în aeroport la puţin timp după ce a trecut de punctul de control. Poliţiştii ruşi nu au precizat motivul reţinerii. Navalnîi a revenit în Rusia deşi ştia că riscă să ajungă la închisoare.

Alexei Navalnîi a ajuns în Rusia duminică seara cu un avion care a aterizat pe aeroportul Şeremetievo, în apropierea Moscovei. Iniţial, avionul trebuia să ajungă la Moscova, dar autorităţile au schimbat aeroportul deoarece Navalnîi era aşteptat de numeroşi susţinători.

După ce a coborât din avion, el a spus că este bucuros că s-a întors acasă. În momentul în care a fost înconjurat de poliţişti, Alexei Navalnîi a solicitat să fie însoţit de avocat. Solicitarea i-a fost refuzată.

Alexei Navalnîi este unul dintre cei mai mari critici ai preşedintelui rus Vladimir Putin. Anul trecut, în luna august, el a fost otrăvit şi, ulterior, a primit tratament la o clinică din Germania.