• Joe Biden a ajuns miercuri în Marea Britanie.
  • Președintele Statelor Unite ale Americii se va întâlnit cu Boris Johnson în Cornwall, joi.
  • Vizita face parte dintr-un tur de 8 zile în Marea Britanie și în Europa.

Președintele Statelor Unite ale Americii a ajuns joi în Marea Britanie, relatează Sky News. Primul discurs al lui Joe Biden în Marea Britanie a fost adresat trupelor militare: le-a spus că se va întâlni cu Putin „să-i spună ce vreau eu ca el să știe”.

Joi are programată o întâlnire cu premierul britanic Boris Johnson.

În weekend, va participa la summitul G7, organizat într-o regiune pitorească din sud-vestul Angliei, pe malul mării.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

Apoi, va zbura la Bruxelles pentru summitul NATO.

De departe, întâlnirea cu Vladimir Putin de pe 16 iunie de la Geneva suscită cel mai mare interes.

Bogdan Nicolae: „SUA și Marea Britanie vor încerca să stabilizeze Pacificul, o regiune extrem de importantă pentru securitatea internațională”

„În primul rând, acest G7 are un aspect inedit anul acesta. Este o președinție britanică pe tot parcursul lui 2021 și sub bagheta premierului Boris Johnson au fost invitați, în mod informal, reprezentanți din India, Coreea de Sud, Australia, Africa de Sud, state care împreună cu SUA și Marea Britanie vor încerca să stabilizeze, din punct de vedere economic, dar și politic și militar, o regiune extrem de importantă pentru securitatea internațională, mai precis Pacificul. Este o reuniune dominată de coronavirus și de modalitatea prin care SUA vor conduce efortul național de combatere a acestei pandemii, pentru că în continuare COVID-19 face ravagii”, a spus Bogdan Nicolae la Aleph News.

Bogdan Nicolae: „Este pentru prima dată în mai mult de 40 de ani când Marea Britanie scoate cea mai mare flotă maritimă militară în Pacificul îndepărtat

„Boris Johnson a fost primul lider internațional care l-a felicitat pe Joe Biden pentru preluarea președinției în SUA. SUA are în Marea Britanie unul dintre cei mai apropiați aliați pe continentul european. Împreună, sub aspect militar, încearcă să desfășoare o forță navală extrem de importantă în Pacific.

Este pentru prima dată în mai mult de 40 de ani când Marea Britanie scoate cea mai mare flotă maritimă militară în Pacificul îndepărtat. Este o modalitate prin care Boris Johnson îi dă o mână de ajutor politicii lui Biden de a repune America pe hartă. De a readuce influența americană și de a restabili ordinea internațională, în parametri așa cum au fost ei gândiți de democrațiile occidentale”, a conchis Bogdan Nicolae.