• Bolsonaro a declarat că primește tratament pentru complicații legate de o rană veche de înjunghiere.
  • Bolsonaro a părăsit Brazilia pentru Statele Unite la 30 decembrie.
  • Soția sa, Michelle Bolsonaro, a declarat într-o postare pe Instagram că a fost internat în spital pentru disconfort abdominal.

Fostul președinte brazilian Jair Bolsonaro a fost externat din spital și a ajuns la o reședință din Orlando, Florida. Bolsonaro a fost internat duminică într-un spital din Florida din cauza unui disconfort abdominal, iar luni a postat pe Twitter o fotografie cu el însuși de pe un pat de spital, în timp ce mai mulți parlamentari americani au cerut îndepărtarea sa din țară în urma atacurilor lansate de susținătorii săi asupra sediilor guvernului brazilian.

Bolsonaro a declarat că primește tratament pentru complicații legate de o rană veche de înjunghiere. Anterior, soția sa, Michelle Bolsonaro, a declarat într-o postare pe Instagram că a fost internat în spital pentru disconfort” abdominal legat de rănile provocate de un atac cu cuțitul în timpul unui miting politic din 2018.

Spitalizarea lui Bolsonaro a avut loc după ce sute de susținători ai săi au luat cu asalt duminică capitala Brasilia, distrugând birouri guvernamentale și atrăgând condamnări ferme din partea comunității internaționale. Până luni, aproximativ 1.500 de persoane au fost arestate, potrivit ministrului brazilian al justiției, Flavio Dino.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Fostul lider a denunțat atacul într-un mesaj pe Twitter duminică, dar experții spun că afirmațiile sale repetate și nefondate de fraudă electorală în perioada de dinaintea alegerilor din octombrie au servit la alimentarea furiei în rândul susținătorilor săi. Înainte de violențele de duminică, aceștia campau de luni de zile în capitală, iar securitatea în fața clădirii Congresului a fost întărită din cauza prezenței lor.

Bolsonaro a părăsit Brazilia pentru Statele Unite la 30 decembrie, potrivit CNN Brasil – cu doar două zile înainte de învestirea succesorului său, președintele Luiz Inácio Lula” da Silva. Cinci funcționari publici au fost autorizați să îl însoțească la Miami în perioada 1-30 ianuarie.