• Două avioane B-52H Stratofortress ale SUA au ajuns pentru prima dată la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu.
  • Avioanele B-52 au fost interceptate de două aeronave rusești deasupra Mării Barents.
  • Misiunea subliniază angajamentul SUA față de aliații NATO.

Două avioane B-52H Stratofortress ale Forțelor Aeriene ale SUA, aparținând 2nd Bomb Wing de la Baza Aeriană Barksdale din Louisiana, au ajuns duminică la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din România, în cadrul misiunii Bomber Task Force 24-4, scrie Mediafax.

În timp ce zburau în spațiul aerian internațional, conform dreptului internațional, avioanele americane B-52 au fost interceptate de două aeronave rusești deasupra Mării Barents la aproximativ ora 8 a.m., ora Europei Centrale, a raportat U.S. Air Forces in Europe.

Avioanele americane și-au menținut traiectoria și au continuat planul de zbor fără incidente, permițând B-52-urilor să își îndeplinească misiunea planificată, care includea integrarea cu avioanele de luptă NATO înainte de a ateriza la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Recomandări

NEGOCIERI APROAPE GATA
SUSPECTUL E ARESTAT
AVION DOBORÂT ÎN MARE
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

B-52-urile vor opera ca Escadrila 20 Expediționară de Bombardament, colaborând cu aliații NATO și alți parteneri internaționali pentru sincronizarea capacităților și asigurarea angajamentelor de securitate în zona de responsabilitate a Comandamentului European al SUA. Aceasta este prima dată când avioane de bombardament strategic ale SUA operează din România.

„În mediul global de astăzi, este esențial să fim pregătiți să furnizăm o gamă largă de capabilități durabile de la distanțe mari. Bomber Task Force ne oferă oportunitatea de a rafina tacticile, tehnicile și procedurile noastre de angajare agilă în luptă”, a declarat Gen. James Hecker, comandantul USAFE-AFAFRICA.

„Prin colaborarea cu aliații noștri, SUA își permit forțelor să combată amenințările actuale și viitoare”.

Statele Unite își demonstrează constant angajamentul față de aliații și partenerii NATO prin misiunile BTF. Aceste misiuni permit utilizarea dinamică a forței în teatrul european, oferind predictibilitate strategică și asigurare pentru aliați și parteneri, contribuind totodată la descurajare prin introducerea unei impredictibilități operaționale pentru potențialii adversari.

Citește și