• Echipa de proprietate și etică a Cabinet Office a aprobat aranjamentul în decembrie 2020.
  • O sursă a declarat pentru ziar că Johnson a fost aproape de „faliment”.
  • Linia de credit ar fi fost pusă la dispoziție pentru costurile sale de trai, inclusiv pentru plata divorțului.

Se spune că Boris Johnson ar fi obținut o linie de credit de 800.000 de lire sterline în timp ce era prim-ministru, susținut de o rudă milionară care dorea să conducă un quango. Omul de afaceri canadian Sam Blyth a fost de acord să garanteze uriașa linie de credit pentru vărul său în decembrie 2020, înainte ca aceasta să fie contractată în februarie 2021, susține un raport de ziar.

Blyth a fost luat în considerare, între sfârșitul anului 2020 și începutul anului 2021 – când au fost puse în aplicare acordurile de garantare – pentru un post de director executiv al British Council, un organism public non-departamental, afirmă Sunday Times.

O sursă a declarat pentru ziar că Johnson a fost aproape de „faliment”, iar linia de credit ar fi fost pusă la dispoziție pentru costurile sale de trai, inclusiv pentru plata divorțului. Echipa de proprietate și etică a Cabinet Office a aprobat aranjamentul în decembrie 2020, după ce Johnson a cerut sfatul secretarului de cabinet Simon Case, adaugă raportul.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Cele mai recente dezvăluiri vin după ce The Independent a arătat o divizare acerbă între conservatorii beligeranți cu privire la posibilitatea ca Johnson să fie pus ca lider al partidului, având în vedere istoricul său de scandaluri. La doar câteva luni de la încheierea acordului de credit, a izbucnit un scandal legat de renovarea somptuoasă a apartamentului de deasupra numărului 11 din Downing Street de către Johnson și partenera sa.

Se spune că Case și oficialii Cabinet Office nu au fost la curent cu candidatura lui Blyth pentru acest quango, fiind asigurați că nu există conflicte de interese. Se spune că Blyth, care ar avea o avere de 50 de milioane de dolari, ar fi un prieten al tatălui lui Johnson, Stanley Johnson, iar mamele lor ar fi verișoare.

Un purtător de cuvânt al fostului prim-ministru a declarat: „Boris Johnson nu a ajutat în niciun fel și nu a fost la curent cu nicio cerere a lui Sam Blyth, formală sau informală, de a ocupa vreo funcție în cadrul British Council, și nici cineva din No 10 care a acționat în numele său nu a făcut-o.”