• În 2018, Johnson a fost investigat de propriul partid din cauza unui articol de ziar în care a comparat femeile care poartă burqa cu jefuitorii de bănci.
  • Secretarul pentru femei și egalități, Anneliese Dodds, a declarat: Este clar că Boris Johnson nu a fost niciodată potrivit pentru funcție.
  • Într-un interviu acordat revistei The House, lordul Sewell a adăugat că, în opinia sa, Johnson nu poate oferi un argument nuanțat despre rasă, având în vedere istoricul său”.

Boris Johnson ar fi recunoscut că problemele legate de rasism sunt dificile pentru mine”, în cadrul unei întâlniri privind un raport important pe această temă.

Fostul prim-ministru a fost criticat de mai multe ori, inclusiv pentru că s-a referit la persoanele de culoare ca fiind picanterii” și i-a descris ca având zâmbete de pepene verde”. Președintele unei comisii comandate de Johnson pe vremea când se afla pe Downing Street a sugerat că fostul prim-ministru a fost sincer cu privire la dosarul său personal.

Lordul Sewell a declarat că, într-o întâlnire despre raportul din 2021, dl Johnson a recunoscut că chestiunea rasială este dificilă pentru mine”. Într-un interviu acordat revistei The House, lordul Sewell a adăugat că, în opinia sa, Johnson nu poate oferi un argument nuanțat despre rasă, având în vedere istoricul său”.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Publicată în martie 2021, revizuirea susținută de guvern a disparităților rasiale din Marea Britanie a fost comandată în urma mișcării Black Lives Matter. Unele dintre constatările sale s-au confruntat cu reacții negative, în special remarcile Lordului Sewell în prefață că nu mai vedem o Mare Britanie în care sistemul este manipulat în mod deliberat împotriva minorităților etnice”, și o sugestie că a constatat că nu există dovezi de rasism instituțional”.

Lordul Sewell a apărat anterior raportul și a pus la îndoială faptul că cei care l-au criticat l-au citit cu adevărat. În 2018, Johnson a fost investigat de propriul partid din cauza unui articol de ziar în care a comparat femeile care poartă burqa cu jefuitorii de bănci.

De asemenea, el a declarat în The Daily Telegraph că vălul integral nu ar trebui interzis, dar că este absolut ridicol” faptul că femeile aleg să se plimbe arătând ca niște cutii poștale”. Politicienii din opoziție susțin că aceste comentarii făcute de Boris Johnson arată că fostului lider conservator nu ar fi trebuit să i se permită niciodată să conducă țara.

Secretarul pentru femei și egalități, Anneliese Dodds, a declarat: Este clar că Boris Johnson nu a fost niciodată potrivit pentru funcție. Ceea ce este surprinzător este că Johnson însuși părea să înțeleagă acest lucru.