• Johnson, care era prim-ministru când Rusia și-a început invazia în urmă cu aproape un an, a mai spus că lumea se confruntă cu momentul decisiv de la începutul secolului XXI”.
  • Fostul prim-ministru a declarat că este foarte îngrijorat” să vadă că diplomatul de top al Chinei s-a întâlnit miercuri la Moscova cu președintele Vladimir Putin.
  • Fostul premier a fost întrebat, de asemenea, despre un avertisment al președintelui Zelenski potrivit căruia ar putea avea loc un al treilea război mondial dacă Ucraina pierde conflictul.

Boris Johnson a declarat că China va face o greșeală istorică” dacă va furniza arme Rusiei, în timp ce a îndemnat Marea Britanie să spargă gheața” devenind prima țară care furnizează avioane de luptă Ucrainei.

Fostul prim-ministru a declarat că este foarte îngrijorat” să vadă că diplomatul de top al Chinei s-a întâlnit miercuri la Moscova cu președintele Vladimir Putin. Întrebat despre posibilitatea ca Beijingul să sprijine efortul de război al Rusiei cu arme, Johnson a spus: Cred că ar fi o greșeală istorică din partea chinezilor. De ce vrea China să fie contaminată de asocierea cu Putin, care s-a dovedit a fi acest gangster și aventurier? Cred că ar fi o mare, mare greșeală din partea Chinei.

Dar ceea ce arată este urgența de a le oferi ucrainenilor ceea ce au nevoie pentru a reuși în acest an și pentru a ne asigura că 2023 este victoria lor.” Johnson, care era prim-ministru când Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie 2022, a vorbit după ce Sky News a relatat în exclusivitate că Trezoreria a semnalat că nu există bani noi pentru apărare, în ciuda faptului că a recunoscut nevoia urgentă de reînarmare în urma războiului.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

În situația actuală, armata britanică ar rămâne fără muniție în câteva zile dacă ar fi chemată să lupte și ar avea nevoie de până la 10 ani pentru a alinia o divizie de luptă modernă de aproximativ 25.000-30.000 de soldați.

Întrebat dacă industria britanică de apărare ar trebui să fie pusă pe picior de război”, având în vedere stocurile reduse de muniții, Johnson a răspuns: Cu siguranță cred că trebuie să ne asigurăm că ne echipăm cu ceea ce avem nevoie. Dar dacă ne uităm la apărarea Regatului Unit și la modul în care ne asigurăm că țara noastră este protejată și că întreaga zonă de securitate euro-atlantică este protejată, atunci cel mai bun lucru pe care îl poți face, cel mai economic lucru pe care îl poți face este să te asiguri că Putin eșuează în Ucraina și că ucrainenii câștigă”.