• Boris Johnson i-a înmânat președintelui ucrainean Volodimir Zelenski premiul Sir Winston Churchill Leadership Award, făcând comparații între cei doi lideri în vremuri de criză.
  • Primul ministru a lăudat „curajul” lui Zelenski în momentul în care i-a înmânat premiul Churchill.
  • Ambasadorul Ucrainei la Londra, Vadim Pristaiko, a primit cu aceeaşi ocazie un bust al lui Winston Churchill.

Zelenski a participat prin videoconferinţă la ceremonia din Downing Street 10 unde Johnson a afirmat că Churchill ar fi izbucnit în urale şi probabil ar fi şi lăcrimat” când şeful statului ucrainean a cerut muniţie, nu o ocazie” cu care să plece de la Kiev când a început invazia rusă.

Potrivit Sky news, premierul a mai spus că îşi poate imagina spiritul lui Sir Winston însoţindu-l pe Zelenski şi făcându-şi loc cu bastonul” prin toate încercările.

Recomandări

SZIJJARTO APĂRĂ LUMEA DE UN RĂZBOI MONDIAL
SCHOLZ ESTE DE ACORD CU MACRON
VON DER LEYEN NU RENUNȚĂ LA MELONI
CHINA ORGANIZEAZĂ EXERCIȚII MILITARE
FERRARI PREGĂTEȘTE UN MODEL UNIC
SFÂNTUL MILENIAL
FOTO – Republica world.com

Zelenski a declarat că este extrem de onorat de premiul primit şi că Ucraina nu a fost lăsată singură după 24 februarie, i-am avut alături pe cei care ne-au ajutat, care şi-au amintit în vremurile cele mai întunecate ce este onoare şi care nu s-au gândit să renunţe la luptă – despre tine e vorba, Boris. Premiul este şi al tău, iar aceasta este manifestarea rolului nostru de lideri ai ucrainenilor, ai britanicilor şi ai celor care nu îşi cedează libertatea niciunui tiran”.

Potrivit The Thelegraph preşedintele Ucrainei îl invocase pe Churchill în discursul său emoţionant către parlamentarii britanici, ocazie cu care promisese că va lupta împotriva invadatorilor ruşi în aer, pe mare şi în stradă.

Ambasadorul Ucrainei la Londra, Vadim Pristaiko, a primit cu aceeaşi ocazie un bust al lui Winston Churchill.