• Johnson a dat asigurări că îi va lăsa succesorului său „deciziile bugetare majore”.
  • Boris Johnson a subliniat că până la plecarea sa nu va încerca să aplice noi politici sau schimbări de direcţie majore.
  • Succesorul lui Johnson va moşteni dosare economice dificile.

Boris Johnson a dat de înțeles joi că îi va lăsa succesorului său „deciziile bugetare majore”, potrivit unui proces-verbal al primei ședințe de cabinet, la câteva ore după anunţul demisiei sale.

Potrivit Bloomberg, „El a precizat că guvernul nu va căuta să implementeze noi politici sau să facă schimbări majore de direcție, ci se va concentra mai degrabă pe realizarea agendei pentru care guvernul a fost ales”, a precizat biroul lui Johnson.

De asemenea, el a spus că deciziile fiscale majore ar trebui să fie lăsate pentru următorul prim-ministru”. De la inflaţia ajunsă la niveluri record şi ajutoarele pentru costul vieţii şi până la riscurile de recesiune şi consecinţele nesfârşite ale Brexit-ului, succesorul lui Johnson va moşteni dosare economice dificile.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

El va trebui să facă faţă tuturor apelurilor provenite din propria tabără conservatoare de a reduce taxele atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru persoanele juridice, în contextul unei creşteri recente a taxelor pentru finanţarea asigurărilor sociale şi al majorării impozitelor pentru companii prevăzută pentru anul viitor.