• Președintele Ucrainei a avut o discuție telefonică cu Johnson, în care și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul puternic al Ucrainei.
  • De asemenea, el l-a informat pe Johnson despre evoluția situației actuale.
  • Boris Johnson a demisionat în cursul zilei de astăzi din funcția de lider al Partidului Conservator din Marea Britanie.

Volodimir Zelenski i-a telefonat joi premierului britanic Boris Johnson pentru a-i împărtăşi sentimentul său de tristeţe” după anunţul privind demisia liderului britanic. Totodată, acesta şi-a manifestat speranţa că demisia nu va afectat sprijinul pe care Londra îl acordă Kievului în faţa agresiunii Rusiei, relatează presa străină

Am primit toţi această veste cu tristeţe. Nu doar eu, ci întreaga societate ucraineană, care vă simpatizează foarte mult” , a spus președintele ucrainean, insistând asupra recunoştinţei ucrainenilor pentru sprijinul ferm oferit de Johnson.

Continuarea acestui sprijin a fost confirmată de un purtător de cuvânt al lui Johnson, după discuţia cu Zelenski. Premierul a subliniat sprijinul neclintit al tuturor partidelor britanice pentru poporul lui Zelenski şi a spus că Marea Britanie va continua să furnizeze ajutor defensiv atât timp cât va fi nevoie”, a declarat purtătorul de cuvânt de la Downing Street.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Pe lângă continuarea furnizării de echipamente militare, Johnson i-a promis lui Zelenski că va continua să colaboreze cu partenerii săi în vederea găsirii de soluţii pentru deblocarea exporturilor de cereale ucrainene, a adăugat purtătorul de cuvânt al lui Johnson.