Boris Johnson îi va lăsa viitorului premier „deciziile bugetare majore”

Boris Johnson

Boris Johnson

Boris Johnson a dat de înțeles joi că îi va lăsa succesorului său „deciziile bugetare majore”, potrivit unui proces-verbal al primei ședințe de cabinet, la câteva ore după anunţul demisiei sale.

Potrivit Bloomberg, „El a precizat că guvernul nu va căuta să implementeze noi politici sau să facă schimbări majore de direcție, ci se va concentra mai degrabă pe realizarea agendei pentru care guvernul a fost ales”, a precizat biroul lui Johnson.

De asemenea, el a spus că deciziile fiscale majore ar trebui să fie lăsate pentru următorul prim-ministru”. De la inflaţia ajunsă la niveluri record şi ajutoarele pentru costul vieţii şi până la riscurile de recesiune şi consecinţele nesfârşite ale Brexit-ului, succesorul lui Johnson va moşteni dosare economice dificile.

El va trebui să facă faţă tuturor apelurilor provenite din propria tabără conservatoare de a reduce taxele atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru persoanele juridice, în contextul unei creşteri recente a taxelor pentru finanţarea asigurărilor sociale şi al majorării impozitelor pentru companii prevăzută pentru anul viitor.

Exit mobile version