• Premierul Boris Johnson va anunța sfârșitul carantinei în Anglia.
  • Țara se află în lockdown din 4 ianuarie.
  • În prezent, noile variante ale coronavirusului se răspândesc rapid în Anglia.

În timp ce Anglia se confruntă cu noile tulpini ale coronavirusului, premierul britanic Boris Johnson va pune capăt lockdown-ului, măsură ce a fost din nou luată în 4 ianuarie. Potrivit CNN, Boris Johnson va spune Camerei Comunelor luni că, începând cu 8 martie, școlile se vor redeschide în sfârșit în întreaga Anglie, precum și o revenire foarte limitată a interacțiunii sociale în aer liber.

De exemplu, oamenii vor putea servi o cafea, pe o bancă, în parcuri, lucru nepermis în prezent. Mai mult, din martie, grupurile de până la șase persoane să vor putea întâlni în aer liber, iar vârstnicii care s-au vaccinat se vor putea reuni cu familiile lor fără nicio restricție.

Downing Street a subliniat că acestea sunt măsuri planificate și în cazul în care situația COVID-19 se va agrava în Anglia, dar se poate renunța la ele în orice clipă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Rezultate bune, după vaccinarea cu Pfizer și AstraZeneca

Oamenii de știință de la Universitatea din Edinburgh, Universitatea din Strathclyde și Public Health Scotland au examinat datele de la persoanele care au primit prima doză de vaccin Pfizer sau AstraZeneca, iar rezultatele au arătat că, la patru săptămâni după ce a fost vaccinate, riscul de a fi internate în spitale a fost redus cu până la 85% și, respectiv, 94%, potrivit agenției de presă britanice PA Media.

Premierul Boris Johnson susține că prioritatea sa a fost „întotdeauna să readucă copiii la școală, ceea ce știm că este crucial pentru educația lor, precum și pentru bunăstarea lor mentală și fizică, și vom acorda prioritate modalităților prin care oamenii să se reunească cu cei dragi”.