• Detaliile schimbului de replici sunt dezvăluite într-un documentar BBC.
  • Johnson l-a avertizat pe Putin că invadarea Ucrainei ar duce la sancțiuni occidentale și la mai multe trupe NATO la granițele Rusiei.
  • Johnson spune că s-a oferit să ajute la punerea în siguranță a președintelui.

La mai puțin de două săptămâni mai târziu, în timp ce tancurile treceau granița pe 24 februarie, Johnson a primit un telefon în miez de noapte de la președintele Zelenski. Zelenski este foarte, foarte calm”, și-a amintit Johnson. Dar, mi-a spus, știți, atacă peste tot.” Boris Johnson a declarat că Vladimir Putin l-a amenințat cu un atac cu rachete într-un apel telefonic extraordinar” în perioada premergătoare invaziei Rusiei în Ucraina.

Prim-ministrul de atunci a declarat că Putin i-a spus că ar dura doar un minut”. Johnson a spus că comentariul a fost făcut după ce a avertizat că războiul ar fi o catastrofă totală” în timpul unei convorbiri foarte lungi” în februarie 2022.

Detaliile schimbului de replici sunt dezvăluite într-un documentar BBC, care examinează interacțiunile lui Putin cu liderii mondiali. Johnson l-a avertizat pe Putin că invadarea Ucrainei ar duce la sancțiuni occidentale și la mai multe trupe NATO la granițele Rusiei.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

De asemenea, el a încercat să descurajeze acțiunea militară rusă spunându-i lui Putin că Ucraina nu va adera la NATO în viitorul apropiat”. Johnson a spus: M-a amenințat la un moment dat și mi-a spus: Boris, nu vreau să-ți fac rău, dar, cu o rachetă, ar dura doar un minut” sau ceva de genul acesta.

Dar cred că, după tonul foarte relaxat pe care îl avea, după aerul de detașare pe care părea să-l aibă, el doar se juca cu încercările mele de a-l determina să negocieze”. Președintele Putin a fost foarte familiar” în timpul celei mai extraordinare convorbiri”, a spus Johnson.