• Detaliile schimbului de replici sunt dezvăluite într-un documentar BBC.
  • Johnson l-a avertizat pe Putin că invadarea Ucrainei ar duce la sancțiuni occidentale și la mai multe trupe NATO la granițele Rusiei.
  • Johnson spune că s-a oferit să ajute la punerea în siguranță a președintelui.

La mai puțin de două săptămâni mai târziu, în timp ce tancurile treceau granița pe 24 februarie, Johnson a primit un telefon în miez de noapte de la președintele Zelenski. Zelenski este foarte, foarte calm”, și-a amintit Johnson. Dar, mi-a spus, știți, atacă peste tot.” Boris Johnson a declarat că Vladimir Putin l-a amenințat cu un atac cu rachete într-un apel telefonic extraordinar” în perioada premergătoare invaziei Rusiei în Ucraina.

Prim-ministrul de atunci a declarat că Putin i-a spus că ar dura doar un minut”. Johnson a spus că comentariul a fost făcut după ce a avertizat că războiul ar fi o catastrofă totală” în timpul unei convorbiri foarte lungi” în februarie 2022.

Detaliile schimbului de replici sunt dezvăluite într-un documentar BBC, care examinează interacțiunile lui Putin cu liderii mondiali. Johnson l-a avertizat pe Putin că invadarea Ucrainei ar duce la sancțiuni occidentale și la mai multe trupe NATO la granițele Rusiei.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

De asemenea, el a încercat să descurajeze acțiunea militară rusă spunându-i lui Putin că Ucraina nu va adera la NATO în viitorul apropiat”. Johnson a spus: M-a amenințat la un moment dat și mi-a spus: Boris, nu vreau să-ți fac rău, dar, cu o rachetă, ar dura doar un minut” sau ceva de genul acesta.

Dar cred că, după tonul foarte relaxat pe care îl avea, după aerul de detașare pe care părea să-l aibă, el doar se juca cu încercările mele de a-l determina să negocieze”. Președintele Putin a fost foarte familiar” în timpul celei mai extraordinare convorbiri”, a spus Johnson.