• Publicația The Mirror a postat miercuri o imagine în care premierul Boris Johnson a fost surprins la evenimentul organizat pe 15 decembrie la reședința oficială de la Downing Street, eveniment organizat în timpul lockdownului.
  • Poliția metropolitană londoneză va ancheta evenimentul.

Poliţia metropolitană londoneză a anunţat, miercuri seară, revenirea asupra deciziei de a nu investiga un eveniment desfăşurat în 2020 la reşedinţa oficială a premierului Boris Johnson, în contextul apariţiei unei imagini care confirmă prezenţa acestuia, pe fondul presiunilor în sensul demisiei.

Scotland Yard stabilise iniţial să nu includă în investigaţia privind încălcarea restricţiilor antiepidemice evenimentul organizat pe 15 decembrie 2020 la reşedinţa oficială de la Downing Street. Dar publicaţia The Mirror a publicat miercuri o imagine în care premierul Boris Johnson a fost surprins la eveniment.

În acest context, Poliţia metropolitană londoneză a anunţat, conform publicaţiei The Evening Standard, anchetarea evenimentului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
TAYLOR SWIFT BATE RECORDURILE SPOTIFY
TIKTOK AR PUTEA FI INTERZIS ÎN SUA PÂNĂ ÎN 2025
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT

Sunt incredibil de dezamăgit şi supărat. Trebuie să spun categoric că nu voi apăra ceea ce nu poate fi apărat„, a reacţionat deputatul conservator Neil Hudson, citat de GB News, în contextul intensificării presiunilor pentru o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Boris Johnson.

Mai mulţi consilieri ai premierului Boris Johnson au demisionat la sfârşitul săptămânii trecute, pe fondul intensificării presiunilor politice din cauza petrecerilor organizate în 2020 şi 2021 în birouri guvernamentale prin încălcarea normelor antiepidemice.

Boris Johnson a declarat recent, în Camera Comunelor, că regretă situaţia generată de petrecerile organizate în birouri guvernamentale în pofida restricţiilor, subliniind, în contextul apariţiei concluziilor unui raport oficial, că va trage învăţăminte de pe urma erorilor. „În primul rând, vreau să spun că îmi pare rău; îmi pare rău pentru lucrurile pe care pur şi simplu nu le-am făcut corect şi pentru modul în care a fost gestionat acest caz. Dar nu este suficient să spun că îmi pare rău. Este momentul în care trebuie să ne uităm în oglindă şi să tragem învăţăminte. Poliţia Metropolitană urmează să finalizeze investigaţia şi acest lucru înseamnă că nu există detalii despre evenimente specifice în raportul elaborat de Sue Gray, dar eu sigur că accept în totalitate concluziile generale ale acestui raport şi recomandările că trebuie să învăţăm din aceste evenimente şi trebuie să acţionăm acum. Înţelegem problemele şi le vom remedia”, a afirmat Boris Johnson la începutul săptămânii trecute.

Un raport oficial elaborat de Susan Gray, secretar adjunct al Biroului Cabinetului britanic, a stabilit că Guvernul Boris Johnson „a eşuat în mod grav” în respectarea normelor. „Este vorba despre eşecuri în materie de conducere şi de erori de judecată. În contextul pandemiei, când Guvernul le cerea cetăţenilor să accepte restricţii ample, comportamentul de acest fel privind aceste evenimente este greu de justificat„, a afirmat Susan Gray.