• În timp ce Regina Elisabeta are virusul, premierul britanic oficializează sfârşitul obligaţiei de autoizolare prin lege: „Le cerem oamenilor să fie responsabili”.
  • Şeful Guvernului este criticat: „Această decizie ne va lăsa vulnerabili”.
  • Pe 23 februarie 2020, lumea primea informaţii de la Wuhan că a început pandemia.

Boris Johnson a anunțat că „de pe 24 februarie, toate restricţiile vor fi oprite în Regatul Unit”. În timp ce Regina Elisabeta are virusul, premierul britanic oficializează sfârşitul obligaţiei de autoizolare prin lege: „Le cerem oamenilor să fie responsabili”. Şeful Guvernului este criticat: „Această decizie ne va lăsa vulnerabili”. Pe 23 februarie 2020, lumea primea informaţii de la Wuhan că a început pandemia.

Premierul britanic Boris Johnson a oficializat în Camera Comunelor încetarea tuturor restricţii Covid aflate în vigoare prin lege în Anglia, inclusiv încetarea obligaţiei de izolare a persoanelor infectate. Astfel, Covid va fi tratat precum o gripă.

S-a anunţat şi revocarea treptată a distribuţiei gratuite a testelor antigene. „Vârful lui Omicron a fost depăşit”, a subliniat Boris Johnson. „Oamenilor li se va cere să-şi exercite responsabilitatea personală. Am atins un nivel suficient de imunizare”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Decizia nu i-a plăcut deloc liderului laburist Keir Starmer, care, în cursul dezbaterii din Camera Comunelor, l-a definit pe Johnson ca pe liderul unui „guvern paralizat de haos şi incompetenţă”. Abordarea aleasă de premier „ne va lăsa vulnerabili” în faţa unor noi variante sau a unei reluări a infecţiilor, este avertizarea lui Starmer.

Având în vedere că „pandemia nu s-a încheiat încă”, aşa cum confirmă printre altele situaţia Reginei Elisabeta, Johnson a insistat asupra perspectivei de a putea „trăi cu COVID”.

Lumea marchează miercuri, pe 23februarie 2020, startul pandemiei, despre care se ştie că a pornit dintr-o piaţă din Wuhan. După o lună şi ceva, Europa intra în izolare, cu străzi pustii, toată lumea „inventând” o nouă viaţă, în închisoare.